ADHD fordypningskurs

Kurs og kompetanseutvikling for helsepersonell , 03.12.2018-04.12.2018 , FoU-enheten, Klinikk psykisk helsevern barn, unge og rusavhengige, Klinikk psykisk helsevern voksne

Som et ledd vår faste opplæring i diagnostikk/utredning arrangeres det hver høst et 2-dagers fordypningskurs om ADHD.

Tid og sted:

Neste kurs arrangeres 3.-4. desember 2018 ved Stavanger Universitetssjukehus, FoU-enheten for psykisk helse, 3. etasje F-bygg.

Målgruppe:

Leger og psykologer. Andre individualterapeuter kan delta ved ledig kapasitet.

Dag 1 - fokus på barn/ungdom:

• Innledning til diagnosen og utvikling av hjernen
    Komorbide tilstander ved ADHD (ESSENCE – Gillberg)
    Medisinering
    Utredningsverktøy
    Funksjonskartlegging vs. diagnostisk kartlegging.

Dag 2 - fokus på voksne:

• ADHD hos voksne. Hva er «Residual ADHD»?
    Årsaker; Genetikk, nevrobiologiske og nevropsykologiske teorier.
    Behandling; Farmakologisk og psykologisk/adferdsmessig
    Utredning; Kartleggingsinstrumenter, nevropsykologisk undersøkelse og evt. medisinske tester/kartlegging
    Diagnosesetting; Spesielle forhold ved diagnostikk av voksne; ICD-10 og DSM-V
    Oppfølging ved diagnose hos voksne.

Forelesere:

• Sigrun Einarsdottir, spesialist i klinisk nevropsykologi, leder for Nevropsykiatrisk enhet ved Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling, Helse Stavanger HF
  • Stian Maroni, spesialist i klinisk nevropsykologi, leder for Nevropsykologisk Laboratorium i Spesialavdeling for voksne, Helse Stavanger HF.

Godkjenninger:

• Norsk Psykologforening -12 timers vedlikeholdsaktivitet.
  • Norsk Sykepleierforbund - 12 timer ihht kurstimekravet ifht klinisk spesialist i sykepleie/ spesial-sykepleie.

Praktisk informasjon og påmelding:

Kursavgiften er kr 2 000,- som inkluderer evt. kursmateriell og enkel lunsj/servering.  Bruk påmeldingsskjema nedenfor og velg om du vil betale direkte ved påmelding, eller få tilsendt faktura i etterkant av kurset.

Påmeldingsskjema

03.12.2018-04.12.2018
09:00-15:00 2-dagers kurs som arrangeres årlig i høstsemestert.
Jan Johnsens gate 12
FoU-enheten, 3. etasje i F-bygget. Gateadresse Jan Johnsensgate 12.

Arrangør
Klinikk psykisk helsevern voksne, Klinikk psykisk helsevern barn, unge og rusavhengige, FoU-enheten psykisk helsevern

Kontakt
Berit Lode Helland, FoU-enheten, e-post: berit.lode.helland@sus.no, telefon: 51 51 56 25