Basiskurs i normal spiseutvikling og spise- og ernæringsvansker hos barn og unge

Kurs og kompetanseutvikling for helsepersonell, 18.11.2019-19.11.2019, BUPA, Barne- og ungdomshabilitering, Barne- og ungdomsklinikken

Kompetansegruppen «SPIS» ved SUS (BUK, HABU, BUPA) inviterer til to dagers basiskurs i normal spiseutvikling og spise- og ernæringsvansker hos barn og unge.

Påmelding: https://www.deltager.no/basiskurs_18112019

Dato: 18.- 19.11.2019, kl. 09.00 – 15.30. Registrering fra kl. 08.30.

Kursavgift: 400 kr. inkludert lunsj og kaffe/te i pauser.

Påmeldingsfrist: 15.oktober

18.11.2019-19.11.2019
Sydbygget
Aula i sydbygget, 2. etg. ved Stavanger Universitetssjukehus (SUS), Våland.

Arrangør
Barne- og ungdomshabilitering, Barne- og ungdomsklinikken, Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling

Mariann Haugland, Tlf.: 51 51 47 56

mariann.haugland@sus.no

Kompetansegruppen sitt mandat er å utarbeide handlingsplan for kompetanseheving i primærhelsetjenesten og opplæringsetaten innen området spise- og ernæringsvansker hos barn og unge.
Spesialisthelsetjenesten ser behov for et tettere samarbeid med det lokale hjelpeapparatet i oppfølgning av barn og unge med spisevansker. Formålet med basiskurset er å heve kompetansenivået i primærhelsetjenesten og i opplæringsetaten. Kurset er også åpent for ansatte i spesialisthelsetjenesten. Foreleserne arbeider ved SUS.

Målgruppe: Alle fagpersoner med interesse for temaet er velkomne. Relevante faggrupper er; Sykepleier, helsesykepleier, helsestasjons- og fastlege, logoped, psykolog fysioterapeut, ergoterapeut, klinisk ernæringsfysiolog, barnevernspedagog, vernepleier, barnehage- og skolepersonell, familieteam, spiseteam, PPT, ressurssenter, BUP m.m.

Program:
Dag 1: Normal spiseutvikling
Tidlige tegn og kategorisering av spisevansker
Tidlig tilvenning til smak og fast føde
Normalt kresne barn
Motorisk og sensorisk funksjon
Måltid som utviklingsarena
Atferdsregulering og samspill i måltidet
Vurdering av ernæringsstatus og vekstutvikling

Dag 2: Spise- og ernæringsvansker hos barn
Tverrfaglig arbeid rundt barn med spisevansker
Medisinske forhold som kan påvirke spising og ernæring