Innføringskurs i miljøterapi

Kurs og kompetanseutvikling for helsepersonell , 23.01.2018-25.01.2018 , Klinikk psykisk helsevern barn, unge og rusavhengige, Klinikk psykisk helsevern voksne, FoU-enheten

3 dagers kurs som gir en innføring i miljøterapi og viktige miljøterapeutiske faktorer. Kurset arrangeres 2 ganger årlig, i januar/februar og august/september.

Kurset er åpent for deltakere fra andre helseforetak, kommunehelsetjenesten m.m. og man kan delta enten på hele kurset, eller på enkeltdager.

Neste kurs blir 23.-25. januar, kl 0815-1500 alle dagene.

Innhold:

Forelesere er fagpersoner med spesialkompetanse i klinikker for psykisk helsevern ved Stavanger Universitetssjukehus.

Dag 1:

• miljøterapi
  • miljøterapeutisk behandlingsplan og dokumentasjon
  • diagnoseforståelse og forståelse for symptomenes funksjon
  • kognitiv fungering

Dag 2:

• mentaliseringsbasert miljøterapi
  • relasjonsperspektivet
  • barn som pårørende
  • miljøterapi ved selvskadingsproblematikk
  • miljøterapi ved selvmordsproblematikk

Dag 3:

• fysisk aktivitet og miljøterapi
  • kosthold og miljøterapi
  • miljøterapi til pasienter med fremmedkulturell bakgrunn
  • samhandling
  • bedringsprosesser

Påmelding og praktisk informasjon:

Bruk elektronisk påmeldingsskjema nedenfor. Kursavgift er kr 2 500,- for alle 3 kursdager, ellers kr 1 000,- pr dag hvis man melder seg på enkeltdager. Kursavgiften inkluderer enkel servering og eventuelt kursmateriell og faktura sendes i etterkant av kurset.

Kurset finner sted i FoU-enheten for psykisk helse, Stavanger Universitetssjukehus, 3. etasje F-bygg. Påmeldingsskjema.

23.01.2018-25.01.2018
Jan Johnsens gate 12
Stavanger Universitetssjukehus, FoU-enhet, Klinikker for psykisk helsevern, 3. etasje i F-bygget.

Arrangør
Klinikk psykisk helsevern voksne, Klinikk psykisk helsevern barn, unge og rusavhengige, FoU-enheten psykisk helsevern

Marit Larssen, FoU-enheten, telefon 51515236, e-post marit.larssen@sus.no

Elektronisk påmeldingsskjema