PANSS-kurs (Positive and Negative Syndrom Scale)

Kurs og kompetanseutvikling for helsepersonell, 18.09.2017, FoU-enheten, Klinikk psykisk helsevern barn, unge og rusavhengige, Klinikk psykisk helsevern voksne

Som en del av vår faste opplæring i utredning og diagnostikk, arrangerer klinikker for psykisk helsevern ved Stavanger Universitetssjukehus et halvdagskurs i PANSS (Positive and Negative Syndrom Scale). Kurset arrangeres 1 gang årlig i høstsemesteret.

Tid og sted:

18. september kl 0830-1130 ved Stavanger Universitetssjukehus, FoU-enheten for psykisk helse, 3. etasje i F-bygg.

Målgruppe:

Kurset er primært rettet mot de som har utredningsansvar, dvs. leger og psykologer. Andre faggrupper kan også delta, så fremt de har helsefaglig høyskoleutdanning, har erfaring med psykoser eller er involvert i utredning.

Innhold:

Kurset tar sikte på å gi en innføring i administrasjon, skåring og tolkning av PANSS (Positive and Negative Syndrome Scale), med hovedvekt på SCI-PANSS. Den strukturerte versjonen av intervjuet. PANSS/SCI-PANSS benyttes for å evaluere alvorlighet av symptomer knyttet til schizofrenilidelser og andre psykotiske tilstander. Kurset vil også belyse kort den historiske bakgrunnen for utvikling av PANSS/SCI-PANSS. Kurset vil ha en workshop-del, hvor kursdeltakerne skårer flere SCI-PANSS-intervjuer (videopptak av et rollespilt intervju) med en påfølgende gjennomgang av adminstrasjon og skåring i plenum.

Godkjenning:

Norsk Psykologforening - 3 timers vedlikeholdskurs.

Søknadsprosess er også i gang ifht Den norske legeforening og Norsk Sykepleierforbund. Informasjon om eventuelle godkjenninger herfra legges ut når svar mottas.

Påmelding:

Bruk elektronisk påmeldingsskjema nedenfor. Kursprisen er kr 500,- og inkluderer eventuelt kursmateriell. Påmeldingsskjema.

18.09.2017
Jan Johnsens gate 12

Arrangør
Klinikk psykisk helsevern voksne, Klinikk psykisk helsevern barn, unge og rusavhengige, FoU-enheten psykisk helsevern

Berit Lode Helland, tlf 51 51 56 25, e-post berit.lode.helland@sus.no.

berit.lode.helland@sus.no