Sola DPS 10 års jubileumsseminar: Mentalisering

Kurs , 05.10.2017 , Sola DPS, FoU-enheten, Klinikk psykisk helsevern voksne, Klinikk psykisk helsevern barn, unge og rusavhengige

Sola DPS feirer 10-års jubileum i 2017 og arrangerer i den forbindelse et fagseminar i samarbeid med Sola kommune.

sola dps jubileumsseminar.jpg

MINDING MINDS - Hva er mentalisering? Mentaliseringsbasert terapi (MBT). En introduksjon til teori og praksis.

 

Tid og sted:

5. oktober kl 0900-1400, i Sola kulturhus, Kongshaugvegen 32, Sola

Målgruppe:

Ansatte i klinikker psykisk helsevern og ansatte i kommunal psykisk helsetjeneste.

Sola DPS jubileumsseminar invitasjon

Innhold:

Mentalisering som begrep, tilnærming og holdning. Mentalisering i forskjellige kliniske sammenhenger som individ, familie og gruppe. Mentalisering i selvskade, rus og spise-forstyrrelser. Mentaliseringsbasert terapi i polikliniske sammenhenger og i miljøterapi. Mentalisering er å fortolke egne og andres handlinger som meningsfulle ytringer av indre liv. Evnen til å forstå egne og andres følelser, tanker og motiver er grunnleggende for både hverdagslivets velfungering og dets komplikasjoner, misforståelser og konflikter, men især for utvikling av psykiske lidelser. 
 

Om foreleser:

Psykiater, professor og forfatter. Skårderud stiftet Institutt for mentalisering sammen med Sigmund Karterud i 2009. Han har også stiftet Villa SULT Stiftelsen Institutt for Spiseforstyrrelser. Skårderud driver egen psykoterapeutisk praksis i Oslo og han er psykiater for Norges Olympiske Komité samt tilknyttet Norges Idrettshøgskole. Skårderud er engasjert i tverrfaglige tilnærminger til psykisk helse. Sammen med psykologspesialist Bente Sommerfeldt har han utgitt: "Miljøterapiboken. Mentalisering som holdning og handling". Han er opptatt av å formidle fag gjennom populærsjangere, og har en omfattende virksomhet som faglitterær forfatter, skribent og formidler. 

Påmelding og praktisk informasjon:

Bruk elektronisk påmeldingsskjema nedenfor. Kursavgiften er kr 1 000,- og inkluderer eventuelt kursmateriell og kaffe/te og lunsj. OBS! Ansatte i SUS melder seg på i Læringsportalen og ansatte i Sola kommune melder seg på i eget påmeldingsskjema.

Påmeldingsskjema.

Godkjenninger:

Seminaret søkes godkjent av Norsk psykologforening og Norsk sykepleieforbund. Informasjon om eventuelle godkjenninger legges ut når det er klart.

Kontaktinformasjon:

For spørsmål vedr. påmelding, kontakt FoU-enheten v/Berit Lode Helland, telefon 51515625, e-post berit.lode.helland@sus.no. Andre spørsmål rettes til Sola DPS v/Jorunn Stølen, telefon 51515359, jorunn.stolen@sus.no
 

Når og hvor

Dato
05.10.2017 
Klokkeslett
09:00-14:00 
Sted
Sola kulturhus, Kongshaugveien 32, 4050 Sola.
 
Arrangør
Klinikk psykisk helsevern voksne, Klinikk psykisk helsevern barn, unge og rusavhengige, FoU-enheten psykisk helsevern, Sola DPS
Arrangeres i samarbeid med Sola kommune. 
Kontakt
Vedrørende påmelding: Berit Lode Helland, tlf 51 51 56 25, berit.lode.helland@sus.no.
Andre spørsmål rettes til Sola DPS ved Jorunn Stølen 51 51 53 59, jorunn.stolen@sus.no
 

Fant du det du lette etter?

Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.