Vårguru 2019: Rumination-focused CBT

Kurs og kompetanseutvikling for helsepersonell , 25.04.2019 , FoU-enheten, Klinikk psykisk helsevern barn, unge og rusavhengige, Klinikk psykisk helsevern voksne

Vårguru 2019 har invitert psykolog og professor Ed Watkins fra Exeter Universitet i Storbritannia og han kommer til Stavanger Universitetssjukehus 25. april for å snakke om "Rumination-focused CBT".

vårguru 2019 - forside.pngWatkins forteller hvordan ruminerings-fokusert CBT kan gi bedre utfall ved
kronisk og vedvarende depresjon. Det kan også lette komorbid angst.

Ruminering kan både utløse og opprettholde kronisk depresjon.
Selv om ruminering er veldig vanlig er det også vanskelig å behandle:
Rumineringen kan i seg selv bremse den terapeutiske prosessen.

Hvordan kan vi jobbe målrettet for å bryte denne syklusen?  

Dette er det femte seminaret i SUS sin arrangementsserie Vårguru, et årlig møte til inspirasjon for klinikere i deres psykoterapeutiske arbeid.

Om foreleser:

Watkins har innovativt tilpasset CBT-teknikker for å bekjempe underliggende årsaker til ruminering. Han har lang erfaring som kliniker innen affektive lidelser, bl.a. fra det ledende Maudsley-sykehuset i London.

Han forsker og underviser ved Mood Disorders Centre og var med på utviklingen av NICE-retningslinjene for depresjon hos voksne. 

Innhold:

På seminaret deler Watkins av sin erfaring med teknikkene ved kompleks depresjon og komorbiditet, eller i møte med personer som står helt fast i rumineringen sin. Han forteller også  om teorien og nøkkelprinsippene bak rumineringsfokusert CBT.

Tid og sted:

25. april 2019, kl 0830-1500 ved Stavanger Universitetssjukehus, Aula 2. etasje Sydbygg.

Påmelding og praktisk informasjon

Påmelding innen 12. april i elektronisk påmeldingsskjema nedenfor. Deltakeravgift er kr 1 000,-. (OBS! Ansatte ved Stavanger Universitetssjukehus melder seg på i Læringsportalen.) Deltakeravgiften inkluderer eventuelt kursmateriell og enkel servering (kaffe/te og lett lunsj).

Påmelding

Klikk her for kart og informasjon om parkering og kollektivtransport ved Stavanger universitetssjukehus.

Har du behov for overnatting bestiller du dette selv. Vi kan anbefale vårt pasienthotell St. Svithun Hotell som ligger på sykehusområdet i umiddelbar nærhet av der seminaret foregår. Ellers finnes en god oversikt over hotell/overnattingssteder i Stavanger og omegn på  RegionStavanger.

Godkjenninger:

  • Norsk Psykologforening - godkjent som 6 timers vedlikeholdsaktivitet
  • Norsk Sykepleierforbund -  meritterende med 6 timer ihht kurstimekrav ifht klinisk spesialist i sykepleie/spesialsykepleie

Det er også søkt om godkjenning fra Den norske legeforening (for spesialitetene psykiatri, barne- og ungdomspsykiatri og rusmedisin) og informasjon legges ut så snart svar er mottatt.

 

Brosjyre til utskrift

Når og hvor

Dato
25.04.2019 
Klokkeslett
08:30-15:00
Sted
Sydbygget
Stavanger Universitetssjukehus, Aula i 2. etasje Sydbygg.
 
Arrangør
Klinikk psykisk helsevern voksne, Klinikk psykisk helsevern barn, unge og rusavhengige, FoU-enheten psykisk helsevern
 
Kontakt
Berit Lode Helland, FoU-enheten for psykisk helse, e-post: berit.lode.helland@sus.no, telefon: 51 51 56 25
 
Mer informasjon
Påmeldingsskjema Påmeldingsskjema 
berit.lode.helland@sus.no
Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.