Vårguru 2020: Metacognitive Interpersonal Therapy

Kurs og kompetanseutvikling for helsepersonell, 23.04.2020, FoU-enheten, Klinikk psykisk helsevern barn, unge og rusavhengige, Klinikk psykisk helsevern voksne

Vårguru 2020 har invitert psykiater og psykoterapeut Giancarlo Dimaggio til Stavanger Universitetssjukehus 23. april for å snakke om "Metacognitive Interpersonal Therapy" med særlig fokus på unnvikende personligetsforstyrrelser.
vårguru 2020 - forside.png
Unnvikende personlighetsforstyrrelse er sannsynligvis den vanligste personlighetsforstyrelsen i Norge. Men hvordan når vi frem til dem som helst unnviker oss?

Psykiater og psykoterapeut Giancarlo Dimaggio er grunnleggeren av metakognitiv interpersonlig terapi (MIT). Han er en engasjerende foreleser og i dette seminaret forteller han om hvordan man kan bruke MIT ved personlighetsforstyrrelser, med spesielt fokus på unnvikende problematikk. Hvordan skaper vi en felles forståelse for bedre funksjon?

Dette er det sjette seminaret i SUS sin arrangementsserie Vårguru, et årlig møte til inspirasjon for klinikere i deres psykoterapeutiske arbeid.

Om foreleser:

Psykiater, psykoterapeut og forfatter Giancarlo Dimaggio. Dimaggio var med på å grunnlegge MIT og Centre for Metacognitive Interpersonal Therapy i Roma. Han er en erfaren foredragsholder og har skrevet flere bøker om behandling av personlighetsforstyrrelser.

Innhold:

Presentasjon av metakognitiv interpersonlig terapi (MIT) og hvordan dette kan brukes ved personlighetsforstyrrelser, med spesielt fokus på unnvikende problematikk. Han vil også beskrive arbeid med maladaptive skjema og det å støtte personen til å bygge mer hensiktsmessige relasjonsmønster.

Han deler erfaringer fra sin kliniske hverdag inkludert videomateriale av terapien.

Tid og sted:

23. april 2020, kl 0830-1500 ved Stavanger Universitetssjukehus, Aula 2. etasje Sydbygg.

Påmelding og praktisk informasjon

Påmelding innen 15. april i elektronisk påmeldingsskjema nedenfor. Deltakeravgift er kr 1 000,-. (OBS! Ansatte ved Stavanger Universitetssjukehus melder seg på i Læringsportalen.) Deltakeravgiften inkluderer eventuelt kursmateriell og enkel servering (kaffe/te og lett lunsj).

Påmelding

Klikk her for kart og informasjon om parkering og kollektivtransport ved Stavanger universitetssjukehus.

Har du behov for overnatting bestiller du dette selv. Vi kan anbefale vårt pasienthotell St. Svithun Hotell som ligger på sykehusområdet i umiddelbar nærhet av der seminaret foregår. Ellers finnes en god oversikt over hotell/overnattingssteder i Stavanger og omegn på  RegionStavanger.

Godkjenninger:

• Norsk Sykepleierforbund: meritterende med totalt 6 timer ihht kurstimekrav for godkjenningsordningen klinisk spesialist i sykepleie/spesialsykepleie
  • Norsk Psykologforening: godkjent som 6 timers vedlikeholdsaktivitet
  • Den norske legeforening: søknad om godkjenning for spesialitetene psykiatri, barne- og ungdomspsykiatri og rusmedisin er sendt, men svar er ikke mottatt ennå.

Invitasjon til utskrift.

Oversikt over tidligere Vårguru-seminarer.

23.04.2020
Sydbygget
Stavanger Universitetssjukehus, Aula i 2. etasje Sydbygg.

Arrangør
Klinikk psykisk helsevern voksne, Klinikk psykisk helsevern barn, unge og rusavhengige, FoU-enheten psykisk helsevern

Kontaktinformasjon
Berit Lode Helland, FoU-enheten for psykisk helse, e-post: berit.lode.helland@sus.no, telefon: 51 51 56 25