Historisk dag: SUS-medarbeider Norges første portør med fagbrev

Leif Moen er landets første fagarbeider i portørfaget! Tirsdag 7. juni tok han tidenes aller første fagbrev som portør.

​– Dette er veldig kjekt. Det betyr utrolig mye for meg, men også for portørfaget. Nå vil jeg legge forholdene til rette for dem som kommer etter meg, sier Leif Moen.

Moen har vært drivkraften for å få på plass en egen fagopplæring for portører, og i går bestod han altså den avsluttende prøven.

– Det er med stor glede jeg kan meddele at tirsdag ble tidenes første fagarbeider i portørfaget uteksaminert ved Stavanger universitetssjukehus (SUS), sier Jan Åge Moen, servicesjef ved Intern service ved SUS.

Portørfaget med egen fagutdanning
På den praktiske fagprøven fikk Leif Moen fem ulike case som skulle løses; brannvern og slukking, gasshåntering, avfallshåndtering, hjerte- og lungeredning på den kritiske pasient og til slutt den medisinske pasienten. I tillegg ble Moen vurdert på 18 ulike portøroppdrag på jobb.

Gratuler Leif Moen på SUS sin facebookside!

For litt over ett år siden ble portørfaget endelig vedtatt som en egen fagutdanning, og nå tar flere portører fra hele landet for første gang fagbrev ved hjelp av et pilotkurs på SUS sammen med Helse Bergen og St. Olavs hospital.

Flere i gang med portørutdanningen
Gjennom 15 dager i 2015 og 2016 har voksne portører med mer enn fem års praksis vært samlet på kurs i Stavanger. Samlingene ble avsluttet med at 49 kandidater, der 10 er fra SUS, gikk opp til den skriftlige prøven i portørfaget i begynnelsen av juni.

I sommer skal SUS, Helse Bergen og St. Olav evaluere og videreutvikle kurset. Målet er til slutt å få til et nasjonalt kurskonsept som kan arrangeres for portører over hele landet.

08.06.2016