Markering av Parkinsondagen 2018

Norges Parkinsonforbund arrangerer åpent møte på Litteraturhuset i Oslo 11. april. Slagordet for dagen er "Fight back"! Ved SUS markeres dagen med streaming av foredrag og stands på Markedsplassen.

Rogaland Parkinsonforening og Nasjonal kompetansetjeneste for bevegelsesforstyrrelser (NKB) samarbeider om arrangementet lokalt og streamer foredrag fra Oslo i auditorium F308 på Psykiatrisk divisjon ved SUS.

I tillegg vil det være stands på Markedsplassen ved SUS der en kan treffe representanter fra både Rogaland Parkinsonforening og NKB. Markedsplassen finner du ved kantinen på SUS.

I foredragene som streames vil du få vite mer om verdensledende stamcelleforskning ved Lunds universitet og møte parkinsonist Jeanette Johansson som har fått implantert dopaminceller fra fostervev. Dette forskningsprosjektet kan bane vei for behandling med stamceller.
Sara Nolbrant, forsker ved Lunds Universitet, fokuserer spesielt på å utvikle stamcellebaserte behandlinger for Parkinsons sykdom. Hun kommer til å forklare hvorfor hun tror at dette er en lovende behandling.
Nevrolog Mathias Toft forteller om hva som skjer innen parkinsonforskning her i Norge.

Aleksander Erga fra NKB vil også holde innlegg om impulskontrollforstyrrelser.

Konferansier på arrangementet i Olso er forfatter av boken «Shaken, not stirred» Jan Kærup Bjørneboe som selv har parkinson og som har hatt mer enn tusen parkinson-interesserte tilhørere rundt om i Norge gjennom sitt foredrag: «Dr. Parkinson, I presume…?»

Mer informasjon finner du på Parkinson.no og facebooksidene til Parkinsonforbundet.


Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.