Seksjon for fysikalsk medisin

Fysikalsk medisinsk poliklinikk tilbyr diagnostikk/utredning, behandling og rehabilitering av personer med muskel- og skjelettlidelser derav skulder og rygg.
Les mer om Seksjon for fysikalsk medisin

Seksjon for fysikalsk medisin

Aktuelle pasientgrupper som kan henvises er pasienter med subakutte/kroniske problemer i skuldrene og som er motiverte for et aktivt behandlingsopplegg. Alle pasientene vurderes av spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering og for en del av pasientene har vi opprettet et spesielt tverrfaglig behandlingsopplegg som består av lege, fysioterapeut og ergoterapeut.

Ryggpoliklinikk

Ryggpoliklinikken tilbyr diagnostisering/utredning og behandling utført av legespesialist. Målsettingen er tilbakeføring til arbeidslivet, bedret funksjon og livskvalitet. Vi tar primært imot yrkesaktive pasienter med lokaliserte langvarige ryggplager uten bedring innen 6-8 uker, og som er sykemeldt eller står i fare for å bli sykemeldt for dette. Verktøyene vi bruker er systematisk bruk av anamneseskjema (sykehistorie), samtaler, kliniske undersøkelser og eventuelt fysiske tester utført fysioterapeut. Pasienter som trenger videre oppfølging ved poliklinikken får tilbud om et differensiert behandlingsopplegg ut fra deres totale situasjon. Dette kan bestå av individuell oppfølging hos aktuelle fagpersoner, eller tverrfaglig gruppebehandling over en treukersperiode med kognitiv tilnærming.

Skulderpoliklinikk

Skulderpoliklinikken tilbyr diagnostisering/undersøkelse og behandling av skulderproblemer etter henvisning. Vi har også et ”Raskere tilbake”-tilbud for personer som er sykmeldt eller står i fare for å bli sykmeldt.
Aktuelle pasientgrupper som kan få behandling hos oss er pasienter med subakutte/kroniske problemer i skuldrene med motivasjon til å gjennomføre et aktivt behandlingprogram. Alle pasientene vurderes av legespesialist. For en del av pasientene har vi opprettet et tverrfaglig behandlingsprogram utført av legespesialist, fysioterapeuter og ergoterapeuter.

Henvisning

Leger i primær- og spesialisthelsetjenesten, manuellterapeuter og kiropraktorer kan henvise deg til oss.

Henvisningen skal inneholde:
Personopplysninger
Trygdemedisinsk status
Sykdomsforløp
Klinisk undersøkelse
Tidligere undersøkelse/røntgen/behandling/medikamentbruk og aktuelle problemstillinger.

 

Kontaktinformasjon

Oppmøtested
Rektor Berntsensgate 12
Fra Tjensvollkrysset, Madlaveien mot Sola. Ta til høyre ved lyskrysset, ta deretter av ved første avkjørsel til høyre. Følg veien til endes (etter 100 meter svinger veien mot venstre, du kommer da til vår parkeringsplass).
Telefon
51 51 24 68
Rektor Berntsensgate 12
Besøksadresse
Rektor Berntsensgate 12, 4022 Stavanger(Kart)

Praktisk informasjon

Internett/wifi

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Passord på SMS

Du som ønsker å bruke internett blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding.

Tilgangen du får til internett varer i 24 dager før du trenger å be om nytt brukernavn og passord.

Årsaken til innlogging er krav til sikkerhet i sykehusnettverket og er samme type løsning som finnes på flyplasser og​ hotell.

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.