KOLSrehabilitering

Et tilbud om døgnbasert rehabilitering

​Kontakt

Telefon: 51 51 20 47
Besøksadresse
Sjukehusveien 38, 4373 Egersund
2. etasje, bruk inngang 1​
Postadresse
Postboks 8100, 4068 Stavanger​ 

​​​​​​​Rehabiliteringsopphold ved seksjon rehabilitering Eikersund
Rehabiliteringsoppholdet er et tilbud til deg som sliter med tungpust på grunn av KOLS, som ofte har forverringer/dårlige perioder, og for deg som har første innleggelse på grunn av KOLSsykdom. Du kan bli henvist hit enten i forlengelse av en innleggelse på Stavanger universitetssjukehus, eller fastlegen kan henvise deg til oss. Varigheten på oppholdet vurderes individuelt, men er vanligvis fra en til to uker. På avdelingen møter du lege, sykepleier, hjelpepleier, fysioterapeut og ergoterapeut. Ved behov kan du få oppfølging av sosionom, ernæringsfysiolog og sykepleier ved Helse@Hjemme. Avdelingen har 16 sengeplasser og felles oppholdsrom. Vi tilbyr også rehabilitering til andre pasientgrupper.


 

Tilbud om veiledning i:

 Tilpasset fysisk aktivitet
Mestring av tungpust, slimmobilisering og anfallsmestring
Inhalasjonsteknikk og bruk av inhalasjonsmedikamenter
Mestring av sykdommen
Energibesparende arbeidsmetoder
Ernæring
Livsstilsendringer
Røykeslutt

​De første dagene av oppholdet brukes til å kartlegge dine behov og utfordringer, og ikke minst hva du selv ønsker å få ut av oppholdet hos oss. Ut fra dette vil vi, sammen med deg, legge en plan for oppholdet som vi evaluerer fortløpende og når du skal reise hjem. Daglige situasjoner ved avdelingen anses som en viktig del av treningsopplegget. Målsettingen med behandlingen kan være å oppnå bedre livskvalitet, optimalisere behandlingen, øke funksjonsnivå, få økt innsikt i egen sykdom m.m.


Dette bør du ha med deg:

Toalettsaker
Ledige klær og gode sko
Egne inhalasjonsmedikamenter

Vi har ​eget kjøkken som lager sunn og god hverdagsmat med gode råvarer. Vi har ikke kiosk, men det er mulighet for å kjøpe is, snacks og noe å drikke. Rehabiliteringen slutter ikke når du utskrives fra oss. Ved utreise formidler vi informasjon til fastlege og evt. andre instanser dersom det er behov for det. Dette kan være hjemmesykepleie, hverdagsrehabilitering, fysioterapi eller gruppetrening. Du kan få tilbud om deltakelse på KOLSmestringskurs hos oss eller ved Lærings- og mestringssenteret på SUS.

I samarbeid med forskningsavdelingen på SUS tilbyr Helse@Hjemme oppfølging med videokonsultasjon via nettbrett. Dette vil være et tilbud for noen pasienter ved utreise.

Slik finner du oss:

Fra Stavanger – Rv.44, Jærveien: Ta til venstre før jernbanebroen. Se skilt. Følg Kvidafjellveien og ta inn på Sjukehusveien.

Fra Stavanger/Kristiansand – E39: Ta av ved Krossmoen, følg Rv.42 mot Eigersund. Kjør under jernbanelinjen og sving mot venstre inn på Sjukehusveien.​​

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.