Seksjon for klinisk ernæring

God ernæring er en forutsetning for god helse, og kostholdet har mye å si i forebygging og behandling av en rekke sykdommer som diabetes, hjerte- og karsykdommer, allergi, matintoleranse, stoffskiftesykdommer, cøliaki, nyresykdommer, mage- og tarmsykdommer, overvekt, spiseforstyrrelser og andre sykdommer kan bidra til feilernæring og/eller underernæring.
Les mer om Seksjon for klinisk ernæring

Seksjon for klinisk ernæring

En klinisk ernæringsfysiolog har minst 5 års utdanning på master-/hovedfagsnivå, med spesialisering innen klinisk arbeid.

Kliniske ernæringsfysiologer gir ernæringsbehandling til pasienter i somatikken etter henvisning fra lege. Vi kartlegger og vurderer ernæringsstatus og utarbeider individuell ernæringsplan for pasienter som har særskilte ernæringsbehov.

Arbeidsoppgavene til en klinisk ernæringsfysiolog omfatter blant annet:

 • Ernæringsbehandling til inneliggende og polikliniske pasienter i somatiske avdelinger
 • Opplæring av pasienter og pårørende
 • Tverrfaglig samhandling med andre yrkesgrupper
 • Undervisning og utdanning av helsepersonell og studente
 • Forskning og fagutvikling

Nyttig

Mat er god medisin
Helsedirektoratets ernæringssider
Matportalen
Nasjonale retningslinjer - underernæring
Helsedirektoratets kostråd
› Helse Stavangers ernæringsstrategi
Kliniske ernæringsfysiologers forening

Kontaktinformasjon

Oppmøtested

Voksenpoliklinikk: Benytt hovedinngangen, ta til venstre når du kommer inn, så til høyre. Se skilt til poliklinikkene. Henvend deg i luka til gastropoliklinikken.

Barnepoliklinikk 4D: Følg de gule prikkene fra hovedinngangen til heisene ved kantina. Ta heisen opp til 4. etasje og vent i sofagruppe like utenfor heisene.

Telefon
Sekretær: 51 51 86 48
mandag - torsdag 09.00-09.30
fredag 09.15-09.45
Østbygget
Besøksadresse
Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger(Kart)

Buss

​Det er flere busstopp langs med sykehusets område, både i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate, Fylkeslege Ebbells gate og Ullandhaugveien.
Ved hovedinngangen, inngang 2, inngang 6 og i hovedinngangen ved Psykiatrisk divisjon står det sanntidsskjermer der du kan se når bussene kommer og går.

Kart

Tog

​Våland
Nærmeste togstasjon er Paradis stasjon. Denne ligger om lag én kilometer fra hovedbygget.

Seksjon rehabilitering Eigersund og Dalane DPS
Seksjon rehabilitering Eigersund og Dalane DPS ligger om lag en times kjøring fra Stavanger. Nærmeste togstasjon er Egersund stasjon. Fra sentrum kan du ta buss eller drosje.

Se Kolumbus eller nettbuss for ruter og rutetider.

 • Mat er god medisin

  I forbindelse med sykdom og sykehusopphold er det ikke uvanlig å ha liten matlyst og gå ned i vekt. Vekttap i forbindelse med sykdom er uheldig, også om en er overvektig. Ved vekttap tapes ikke bare fett, men også muskelmasse og livsviktig...

 • Kumelkproteinfri kost

  Et melkefritt kosthold betyr at alle typer melk og melkeprodukter som  må unngås fullstendig. I tillegg må alle matvarer og retter som inneholder selv den minste mengde melkeråstoff utelates fra kosten.

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.