Terapiavdelingen

Terapiavdelingen består av fysioterapeuter, ergoterapeuter, sosionomer og logopeder som gir tilbud til alle sykehusets somatiske avdelinger. Vi gir pasientene behandling/opptrening etter sykdom, skade eller operative inngrep - individuelt og/eller i grupper. Vi deltar i utredning og diagnostisering, sørger for oppfølging i hjemkommune ved behov og underviser og veileder pasienter, pårørende og annet helsepersonell. Terapiavdelingen tilbyr også praksisplasser til studenter, turnuskandidater og hospitanter.

Les mer om Terapiavdelingen

Terapiavdelingen

Ergoterapi

Ergoterapeuter har fokus på selvstendighet i dagliglivet. Vi bruker ofte kjente aktiviteter både i kartlegging og som trening.
Vi gir pasientene behandling/opptrening etter sykdom eller skade og deltar i utredning/kartlegging, henviser for oppfølging i hjemkommune ved behov. Vi underviser og veileder pasienter, pårørende og annet helsepersonell, og tilbyr praksisplasser til studenter og hospitanter.

Fysioterapi

Fysioterapeutens kunnskapsfelt er kropp, bevegelse og funksjon. Hensikten med fysioterapi er å optimalisere livskvalitet og bevegelsespotensial.
Vi gir sykehusets pasienter behandling/opptrening etter sykdom, skade eller operative inngrep - individuelt og/eller i grupper. Vi deltar i utredning og diagnostisering, hjelper til med oppfølging i hjemkommune ved behov, og underviser og veileder pasienter, pårørende og annet helsepersonell.

Fysioterapeutene har vaktbemanning, og gir kvelds- og helgebehandling til pasienter med spesielle behov.

Logopeditjenesten

Logopedtjenesten deltar i kartlegging og diagnostisering, lærer opp og behandler voksne pasienter med behov for logopediske tjenester etter sykdom og/eller skade. Tjenesten er hovedsakelig knyttet opp til slag-/nevrologisk avdeling.
Vi samarbeider også tverrfaglig, gir informasjon til pårørende og ordner videre melding til hjemkommunen om det er behov for mer hjelp, og tilbyr praksisplasser til studenter og hospitanter. I tillegg har vi internundervisning om afasi og om spise- og svelgeproblemer, og overfører kompetansen til førstelinjetjenesten.

Sosionomtjenesten

Sosionomtjenesten gir tilbud til pasienter og pårørende i somatiske avdelinger.
Vi gir pasienter og pårørende råd og veiledning i økonomiske, sosiale og juridiske problemstillinger som oppstår ved sykdom og skade. Vi gir praktisk hjelp til å søke eller ta kontakt med ulike instanser utenfor sykehuset. Ved behov hjelper vi til med oppfølging i hjemkommunen og underviser og veileder pasienter, pårørende og  helsepersonell.

Kontakt

Oppmøtested
Vestbygget, U-etasjen (avdeling/ekspedisjon)
Telefon
51 51 83 18

Praktisk informasjon

Internett/wifi

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Passord på SMS

Du som ønsker å bruke internett blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding.

Tilgangen du får til internett varer i 24 dager før du trenger å be om nytt brukernavn og passord.

Årsaken til innlogging er krav til sikkerhet i sykehusnettverket og er samme type løsning som finnes på flyplasser og​ hotell.

Mattilbud

​Som pasient vil du få matservering på avdelingen du ligger på. Ligger du på pasienthotellet serveres måltidene i hotellets restaurant rett ved hovedinngangen.

 I tillegg kan du kjøpe alt fra dagens middag til småretter, bakvarer og kioskvarer på sykehuset. Kiosken Lyst har døgnåpent og har det meste av det du trenger når du er på sykehuset.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Matservering på avdelingen

Det serveres fire måltider på avdelingene (frokost, tidlig middag, kvelds og senkvelds). Serveringstidene er satt innenfor faste tidsrammer, og menyen varierer fra uke til uke. Matserveringen gjelder innlagte pasienter. Pårørende og besøk​ende kan benytte kantinen, kiosken eller kafèen​​​. Kjøkkenet tilbyr tilrettelagt kost i henhold til matintoleranser og allergier samt halal- og vegetarhensyn. Kjøkkenet har også en barnemeny.

Flere avdelinger tilbyr matservering i dagligstuen, med buffét-servering. Hvis du av helsemessige grunner ikke kan komme til dagligstuen, får du servert maten på rommet.

Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød ved St.Svithun hotell (vegg i vegg med sykehuset) serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Kantinen Mattorget

På Mattorget kan du kjøpe varm mat, bakevarer, kaker, pålegg, frukt og drikke. Kantinen har også en variert og innholdsrik salatbar. Kantinen er åpen for alle medarbeidere, pasienter, pårørende og gjester. Du kan betale med både kort og kontant.

Mandag - fredag: 08.30 - 16.30
Lørdag: 10.00 - 16.00
Søndag og helligdager: 11.00 - 16.00 ​

Ved Psykiatrisk divisjon på Våland kan du kjøpe lunsj på Café Latte(r). De selger påsmurt, varme måltider og har salatbar. Café Latte(r) har åpent hverdager 10.00 - 13.50​.

Kiosken Lyst

Om du er ute etter et sted å få noe å bite i, lese på, eller sitte ved, så har LYST et godt utvalg av drikker, påsmurte brødvarer og varmretter. I tillegg selger de små gaver, frimerker og telekort, egenpleieprodukter, bøker, blader og blomster. 

Butikken er åpen hele døgnet.

​Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød ved St.Svithun hotell (vegg i vegg med sykehuset) serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Åpningstid: 11.30-21.00

Snacksautomater

På sykehuset finnes automater der du kan kjøpe drikke og enkle matvarer hele døgnet.​​

Røykfritt sykehus

​Alle sykehusområdene i Helse Stavanger er røykfrie. Det er likevel laget noen røykeområder som pasienter kan bruke. Disse områdene er merket.
Røyking utenfor sykehusets innganger er ikke tillatt, med unntak av ett område utenfor hovedinngangen. Her er det satt opp et eget røykeskur.
Vi ber om at røykeforbudet blir respektert av hensyn til pasienter. Det er en utfordring at mange stiller seg utenfor inngangene og røyker. Dette gjør det vanskelig for alle de som ikke tåler tobakksrøyk. Vis hensyn!​​​
Røykfritt sykehus handler om å gi de ansatte et trygt arbeidsmiljø, beskytte pasienter, besøkende og ansatte fra tobakksrøyk, og gi hjelp til ansatte og pasienter så de kan slutte å røyke.​