Øye poliklinikk

Vi utfører ulike undersøkelser, forundersøkelser og klargjøring til ulike prosedyrer og behandlinger, knyttet til de ulike øyesykdommene. Pasienter kommer også til oss for å fjerne sting, lappebehandling, sårstell og hjelp med øyeprotese. I tillegg har vi oppfølging og behandling av diabetikere.

Vi utfører inngrep på øyet som: Grå stær (katarakt), på netthinne på øyelokk og tåreveier, grønn stær, behandling av sykdom i hornhinne, injeksjonsbehandling av aldersrelatert macula (AMD), skjeling og kontrastundersøkelse.

Kontaktinformasjon

Oppmøtested

Like ved Kilden kjøpesenter (omlag 10 minutters gange fra SUS Våland). Bruk egen inngang som ligger i en smal gate som går mellom Torgveien 21 og 25.

Det er parkering i underetasjen i nytt dagkirurgibygg som ligger rett ved siden av øyeavdelingen, og på baksiden av øyeavdelingsbygget (betalingsautomat).

Besøkstider
mandag - fredag 0715 – 1530
Telefon
51 51 23 20
mandag - fredag 08.00-15.00
E-post
Postadresse
Postboks 8100, 4068 Stavanger
Torgveien 25
Besøksadresse
Torgveien 25, 4016 Stavanger(Kart)

Pasientreiser

​Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise. Ta kontakt med Pasientreiser på telefon 91505515 eller på helsenorge.no hvis du skal bestille reise eller har spørsmål.

Koronavirusutbruddet: Midlertidig rettighetsendring for pasientreiser

Du får nå dekket egen bil med tilleggsutgifter når du skal til eller fra behandling.  https://helsenorge.no/rettigheter/pasientreiser/midlertidig-rettighetsendring-for-pasientreiser

Praktisk informasjon

​Koronavirus: Timeavtale eller på besøk hos oss?

Vi har besøkskontroll på sykehuset. Dette gjør vi for å redusere risikoen for smitte blant pasienter og helsepersonell.

Les mer om hvordan du går frem hvis du har timeavtale eller skal på besøk hos oss.

Betaling

​Du må betale egenandel etter gjeldende takster og regler for undersøkelser og behandling ved dagkirurgi og poliklinikk. Du kan betale med kort i ekspedisjonen eller få med deg giro.  Du oppgir i ekspedisjonen om du eventuelt har frikort og ditt mobilnummer. Du vil bli spurt om du ønsker å bli påminnet om timen på din mobil. Etter behandlingen vil betjeningen eventuelt gi deg ny time, regning for behandling og bestille drosje etter rekvisisjon fra lege - eventuelt etter eget ønske (pasienten betaler selv).

Henvisning

​Med unntak av akutte øyeskader trenger du henvisning fra øyespesialist, annen avdeling eller andre leger, for å få time til undersøkelse og behandling hos oss. Du vil få tilsendt time, gitt etter gjeldende retningslinjer for ventetid og prioritering. Ved øyeblikkelig hjelp gis henvisningen i ekspedisjonsluken og en blir henvist der en skal vente i venteareal. Øyeblikkelig hjelp-pasienter må beregne noe ventetid.

Internett/wifi

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang:

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

Operasjon

​Har du fått time til dagkirurgisk operasjon, er det viktig at du leser vedlagt informasjon om forberedelse og klargjøring for operasjon. Dagkirurgi ligger i 2. etasje. Du kan enten ta heis eller gå i trapp. Du ringer på ringeklokken som er ved inngangsdøren til dagkirurgi. Her vil du bli møtt av en sykepleier.

Parkering Torgveien

​Det er parkering i underetasjen i dagkirurgibygget som ligger rett ved siden av øyeavdelingen, og på baksiden av øyeavdelingsbygget (betalingsautomat). Pårørende og ledsagere kan også bruke parkeringsmulighetene som er i området rundt øyeavdelingen. Alle parkeringsplasser krever betaling.

Dagkirurgisk avdeling Hillevåg er i Torgveien 21 A, like ved Kilden handlesenter.

Kart over området (utskriftsvennlig versjon)

Parkering øyeavdelingen

​Vi anbefaler at pårørende og ledsagere bruker parkeringsmulighetene som er i området rundt øyeavdelingen.

Det finnes parkeringsplasser på baksiden av øyeavdelingen, og i kjelleren ved senter for dagkirurgi.

Alle parkeringsplasser krever betaling. 

Venteareal

​Du vil bli henvist til der du skal vente på behandler. Flere behandlere bruker samme venteareal. Det er ofte mange pasienter og en kan oppleve noe ventetid. På venterommet er det automat slik at du kan kjøpe seg drikke/snacks. Det er også vannautomat og kaffeautomat (10 kroner per kopp). Det er et eget venteareal for barn med leker og video.

Fant du det du lette etter?