Dagkirurgisk enhet, Hillevåg

Dagkirurgisk enhet på Hillevåg tar imot pasienter for dagkirurgiske inngrep. Vi har fem moderne operasjonsstuer med topp utstyr og dyktige kirurger.

Les mer om Dagkirurgisk enhet, Hillevåg

Dagkirurgisk enhet, Hillevåg

På dagkirurgisk avdeling opereres du og reiser hjem noen timer etter inngrepet. Derfor er det viktig at du leser dette i god tid før operasjonen, og møter godt forberedt.

Dette skjer når du kommer til dagkirurgisk enhet

Pasient som står ved resepsjonen. Foto.
Når du kommer til dagkirurgisk enhet skal du henvende deg til resepsjonen. Der vil en ansatt registrere at du har møtt opp.

Sykepleier i blå klær står i en dør og smiler til pasient. Foto.
En sykepleier vil komme å hente deg for å gjøre deg klar til inngrepet. Du skifter til sykehusklær og låser inn klær og personlig eiendeler. Husk å legge igjen verdisaker hjemme.

Sykepleier i blå klær legger veneflon på dagkirurgisk pasient som sitter i en stol. Foto.
Du vil ha samtale med sykepleier og kirurgen som skal operere deg. Før du kommer inn i selve operasjonsrommet vil sykepleieren sette inn en veneflon. En veneflon er et lite plastrør som føres inn i en blodåre gjennom et stikk i armen.

Operasjonsteam i blå klær. Foto.
Anestesisykepleier henter deg inn til operasjonsstuen der du møter resten av teamet. Et operasjonsteam består av to operasjonssykepleiere, anestesisykepleier, kirurg, anestesilege og noen ganger vil du også møte studenter som er i praksis.

Pasient i seng får tilbud om drikke. Foto.
Etter operasjonen kjører anestesi- og operasjonssykepleier deg tilbake til oppvåkning. Anestesisykepleier/ sykepleier overvåker deg mens du hviler en stund. Så får du tilbud om drikke og brødskiver.

Før du reiser hjem vil du få informasjonssamtale med kirurg og sykepleier. Du vil få nødvendig informasjon og papirer. Det beste for deg er å bli hentet av pårørende.

Faste

For at vi skal kunne gi deg narkose, er det viktig at du følger disse fastereglene:

  • Inntil seks timer før fremmøte må du ikke spise noe eller drikke melk.
  • Du kan ikke tygge tyggegummi, spise pastiller, røyke eller bruke snus de to siste timene før fremmøte.
  • Inntil to timer før fremmøte kan du drikke klare væsker som vann, te, kaffe, saft, brus og juice (uten fruktkjøtt).

Smertestillende

For å forebygge smerter etter operasjonen skal du ta Paracetamol én time før fremmøte etter følgende dosering: voksen med vekt under 55 kg.: 2 tabletter á 500 mg. Voksen med vekt over 55 kg.: 3 tabletter á 500 mg. Du skal følge fastereglene, men tablettene kan du ta med et halvt glass vann.

Medisiner

Du skal ikke ta faste medisiner som du bruker før du kommer til oss, med unntak av hjertemedisin av typen ”betablokker” og lungemedisin. Bruker du andre medisiner, tar du disse med deg på operasjonsdagen.

Hygiene

Operasjonsområdet må ikke ha sår eller kviser. For å forebygge infeksjon, må du dusje på operasjonsdagen og vær spesielt nøye med underlivet, navle, hender og føtter. Ikke barber operasjonsområdet eller bruk bodylotion. Du må ta av smykker, ringer og piercinger hjemme. Dette er for å redusere faren for infeksjon og brannskade. Neglelakk må du også fjerne. Klokke må tas av under operasjonen. Ha på deg komfortabelt tøy som er lett å ta på og som ikke strammer over operasjonsområdet. Ta ikke med deg verdisaker.

Etter hjemkomst

Du må sørge for at du har tilsyn første kvelden og natten etter operasjonen. Dette er en forutsetning for å få dagkirurgisk inngrep. Gjør derfor avtale med familie/venner om å være i samme bolig som deg.

Samtale før operasjonen

Før operasjon vil fagpersonell informere deg om inngrepet.

Bedøvelse ved dagkirurgi

Operasjonen/undersøkelsen utføres i lokal bedøvelse, spinal bedøvelse, eller narkose som gjør at du sover. Du er smertefri under inngrepet. Etter operasjonen blir du fort våken. De fleste føler seg i god form og kan spise og drikke omtrent med det samme. Hvilken bedøvelse du får avhenger av hvilket inngrep du skal få utført. Hele oppholdet er kun på noen få timer.

Etter operasjonen

Du blir liggende i kort tid til observasjon etter operasjonen. Det er viktig at du kommer deg opp og i bevegelse så fort som mulig. Du får servert litt mat, får med resepter og sykemelding, og du får en samtale med legen som opererte deg.

Ikke kjør bil

Av sikkerhetsmessige grunner skal ingen selv kjøre bil etter en operasjon og narkose. Gjør derfor avtale med noen som kan hente deg. Eventuelt kan sykehuset bestille drosje som du må betale egenandel for.

Etter hjemkomst

Du må sørge for at du har tilsyn første kvelden og natten etter operasjonen. Dette er en forutsetning for å få dagkirurgisk inngrep. Gjør derfor avtale med familie/venner om å være i samme bolig som deg.

Samtale dagen etter

Dagen etter inngrepet vil vi ta kontakt med deg på telefon for å høre hvordan du har det og svare på eventuelle spørsmål du måtte ha.

 

Kontakt

Oppmøtested

Dagkirurgisk avdeling Hillevåg er i Torgveien 21 A, like ved Kilden handlesenter. Åpningstiden er fra 7.15-19.00 på hverdager og 7.15-17.00 på fredager.


Når du ankommer Dagkirurgisk avdeling Hillevåg, skal du henvende deg i resepsjonen. Deretter blir du hentet av en sykepleier. Du får så snakke med den legen som skal operere deg. Du blir vist inn til et omkledningsrom. Innen du kommer inn på operasjonsstuen får du lagt inn et drypp i hånden. Du skal være oppmerksom på at du kan komme til å vente litt på din operasjon, dersom en annen operasjon trekker ut.

Telefon
51514460
Torgveien 21
Besøksadresse
Torgveien 21, 4016 Stavanger(Google maps)

Pasientreiser

​Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise.

Ta kontakt med Pasientreiser på telefon 91505515 hvis du skal bestille reise eller har spørsmål.

https://helse-stavanger.no/avdelinger/pasientreiser/om-pasientreiser

Praktisk informasjon

Internett/wifi

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Passord på SMS

Du som ønsker å bruke internett blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding.

Tilgangen du får til internett varer i 24 dager før du trenger å be om nytt brukernavn og passord.

Årsaken til innlogging er krav til sikkerhet i sykehusnettverket og er samme type løsning som finnes på flyplasser og​ hotell.

Parkering Torgveien

​Det er parkering i underetasjen i dagkirurgibygget som ligger rett ved siden av øyeavdelingen, og på baksiden av øyeavdelingsbygget (betalingsautomat). Pårørende og ledsagere kan også bruke parkeringsmulighetene som er i området rundt øyeavdelingen. Alle parkeringsplasser krever betaling.

Dagkirurgisk avdeling Hillevåg er i Torgveien 21 A, like ved Kilden handlesenter.

Kart over området (utskriftsvennlig versjon)

Behandlingstilbud

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.