Operasjonsavdelingen

Operasjonsavdelingen er en stor og sammensatt avdeling som ivaretar viktige funksjoner knyttet til den kirurgiske virksomheten ved sykehuset. Diagnostikk, kirurgisk utstyr og teknikker er i stadig utvikling og har medført at stadig flere pasienter får et dagkirurgisk tilbud. Dyktige fagpersoner bidrar til å skape trygghet og omsorg for pasientene i et høyteknologisk, og for dem, et muligens uvant miljø.

Les mer om Operasjonsavdelingen

Operasjonsavdelingen

Operasjon syd

Operasjon syd er den største av våre operasjonsavdelinger og består av flere seksjoner innenfor fagfeltene, ortopedi og generell kirurgi.
 Generell kirurgi omfatter blant annet operasjoner innen kar/thorax, mage/tarm, urologi og gynekologi. Det foregår et bredt spekter av større og mindre operasjoner ved bruk av stadig mer komplisert og krevende utstyr. Avdelingen stiller derfor med faglig dyktige og kompetente medarbeidere for å ivareta pasientene på best mulig måte. Vi utfører både planlagte og akutte operasjoner.

Operasjon øst

Ved operasjon øst utføres kirurgiske inngrep innen øre-nese-halskirurgi, oralkirurgi, hånd- og plastkirurgi. Mange av inngrepene uføres som dagkirurgi.
Dette betyr at operasjon, mobilisering og hjemreise skjer på samme dag. Dagkirurgi er et trygt alternativ til sykehusinnleggelse. Enkelte inngrep krever sykehusinnleggelse, av kortere eller lengre varighet. Inngrepene foregår både i lokalbedøvelse og narkose. Avdelingen vektlegger kvalitet, service og pasientsikkerhet overfor våre pasienter, som består av både voksne og barn som har behov for vår kompetanse.

Sterilsentralen

Sterilsentralen er en del av operasjonsavdelingen og ligger i T-etasjen i sydbygget. Det er små satellitter enkelte steder, som i operasjonsavdelingen til øre-nese-hals og hos dagkirurgien i Hillevåg. Sterilisering av instrumenter har alltid vært operasjonssykepleiernes oppgave. Derfor er det alltid en operasjonssykepleier som er faglig ansvarlig for sterilsentralen. Alle operasjonssykepleierne har en praksisperiode i sterilsentralen som en del av utdanningen sin. Sterilsentralen utdanner egne teknikere som gjør steriliseringsoppgavene.

Kontaktinformasjon: sterilsentralen@sus.no  


 


Til deg som skal opereres

Barn - hva er narkose

Kontakt

Praktisk informasjon

Internett/wifi

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Passord på SMS

Du som ønsker å bruke internett blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding.

Tilgangen du får til internett varer i 24 dager før du trenger å be om nytt brukernavn og passord.

Årsaken til innlogging er krav til sikkerhet i sykehusnettverket og er samme type løsning som finnes på flyplasser og​ hotell.

Mattilbud

​Som pasient vil du få matservering på avdelingen du ligger på. Ligger du på pasienthotellet serveres måltidene i hotellets restaurant rett ved hovedinngangen.

 I tillegg kan du kjøpe alt fra dagens middag til småretter, bakvarer og kioskvarer på sykehuset. Kiosken Lyst har døgnåpent og har det meste av det du trenger når du er på sykehuset.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Matservering på avdelingen

Det serveres fire måltider på avdelingene (frokost, tidlig middag, kvelds og senkvelds). Serveringstidene er satt innenfor faste tidsrammer, og menyen varierer fra uke til uke. Matserveringen gjelder innlagte pasienter. Pårørende og besøk​ende kan benytte kantinen, kiosken eller kafèen​​​. Kjøkkenet tilbyr tilrettelagt kost i henhold til matintoleranser og allergier samt halal- og vegetarhensyn. Kjøkkenet har også en barnemeny.

Flere avdelinger tilbyr matservering i dagligstuen, med buffét-servering. Hvis du av helsemessige grunner ikke kan komme til dagligstuen, får du servert maten på rommet.

Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød ved St.Svithun hotell (vegg i vegg med sykehuset) serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Kantinen Mattorget

På Mattorget kan du kjøpe varm mat, bakevarer, kaker, pålegg, frukt og drikke. Kantinen har også en variert og innholdsrik salatbar. Kantinen er åpen for alle medarbeidere, pasienter, pårørende og gjester. Du kan betale med både kort og kontant.

Mandag - fredag: 08.30 - 16.30
Lørdag: 10.00 - 16.00
Søndag og helligdager: 11.00 - 16.00 ​

Ved Psykiatrisk divisjon på Våland kan du kjøpe lunsj på Café Latte(r). De selger påsmurt, varme måltider og har salatbar. Café Latte(r) har åpent hverdager 10.00 - 13.50​.

Kiosken Lyst

Om du er ute etter et sted å få noe å bite i, lese på, eller sitte ved, så har LYST et godt utvalg av drikker, påsmurte brødvarer og varmretter. I tillegg selger de små gaver, frimerker og telekort, egenpleieprodukter, bøker, blader og blomster. 

Butikken er åpen hele døgnet.

​Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød ved St.Svithun hotell (vegg i vegg med sykehuset) serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Åpningstid: 11.30-21.00

Snacksautomater

På sykehuset finnes automater der du kan kjøpe drikke og enkle matvarer hele døgnet.​​

Dagkirurgisk avdelinghttps://helse-stavanger.no/avdelinger/kirurgisk-klinikk/operasjonsavdelingen/dagkirurgisk-avdelingDagkirurgisk avdeling

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.