Ruspoliklinikk ung Sandnes

Vi gir gratis tilbud om tverrfaglig spesialisert behandling til unge voksne mellom 15 og 30 år med rus- og avhengighetsproblemer (alkohol, tabletter, illegale rusmidler i tillegg til spilleavhengighet og anabole steroider). Felles for våre pasienter er at de står i fare for å utvikle, har eller har hatt en rusmiddelavhengighet.

Les mer om Ruspoliklinikk ung Sandnes

Ruspoliklinikk ung Sandnes

RuPo Sandnes (Ruspoliklinikk ung Sandnes) er et frivillig hjelpetiltak, og du må selv ønske å gå hit. Vi ønsker og jobber for best mulig samarbeid med pårørende, så ikke nøl med å ta kontakt med oss! Siden vi er en del av spesialisthelsetjenesten, må alle ha en henvisning fra fastlege, sosialkontoret eller barnevernet. Tilbudet er gratis og alle som jobber her har taushetsplikt.

Hos oss jobber fagfolk med ulik bakgrunn: psykologer, sosionomer, psykiater, barnevernspedagoger og familieterapeuter. Vi inkluderer pårørende og sosiale nettverk i tilbud om pårørendesamtaler, flerfamiliegrupper, familiesamtaler, barnesamtaler og nettverksmøter.

Vi tilbyr individualsamtaler, par/familiesamtaler og samtaler med pårørende. Vi tilbyr også samtaler med pasientenes barn. Dette gjøres fordi vi vet at det kan være en stor belasting å være pårørende til rusmisbrukere. Vi har også ansvaret for å søke personer inn til langtidsbehandling ved ulike behandlingsinstitusjoner for rusavhengige.

Leder: Mette Idsøe

Tidlig intervensjon

Ruspoliklinikk ung Sandnes ønsker å ha fokus på tidlig intervensjon, og vi oppfordrer foreldre/pårørende og de som kommer i kontakt med ungdom med rus og psykiske lidelser til å henvise så tidlig som mulig - da prognosene for bedring er større jo tidligere de negative mønstre får snudd.

Ruspoliklinikk ung Sandnes dekker kommunene: Sandnes, Sola, Klepp, Gjesdal, Forsand, Time, Hå, Bjerkreim, Egersund, Sokndal og Lund. Med geografisk nedslagsfelt sør til Egersund tilbyr to behandlere ved Sandnes polikliniske samtaler ved Dalane DPS en dag per uke.

Kontakt

Oppmøtested

Julie Eges gt 6, 4306 Sandnes
2. etasje i Amfi Vågen, inngang fra Julie Eges Gate.

Logg inn for å endre time

Telefon
Ruspoliklinikk ung Sandnes: 51 97 40 70
Kl 08.00 - 15.30

Praktisk informasjon

Internett/wifi

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Passord på SMS

Du som ønsker å bruke internett blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding.

Tilgangen du får til internett varer i 24 dager før du trenger å be om nytt brukernavn og passord.

Årsaken til innlogging er krav til sikkerhet i sykehusnettverket og er samme type løsning som finnes på flyplasser og​ hotell.