Ruspoliklinikk ung Stavanger

Vi gir gratis tilbud om tverrfaglig spesialisert behandling til unge voksne mellom 15 og 30 år med rus- og avhengighetsproblemer (alkohol, tabletter, illegale rusmidler i tillegg til spilleavhengighet og anabole steroider). Felles for våre pasienter er at de står i fare for å utvikle, har eller har hatt en rusmiddelavhengighet.

Les mer om Ruspoliklinikk ung Stavanger

Ruspoliklinikk ung Stavanger

RuPo Stavanger (Ruspoliklinikk ung Stavanger) er et poliklinisk behandlingstilbud knyttet til Avdeling for rus og avhengighetsbehandling ved Klinikk Psykisk helsevern for barn, unge og rusavhengige, Stavanger Universitetssykehus.

For å komme i kontakt med oss kreves en henvisning fra fastlege, Helse og sosialkontor, NAV eller barneverntjenstesten. RuPo Stavanger gir behandlingstilbud til innbyggere i kommunene Stavanger, Randaberg, Kvitsøy, Rennesøy, Finnøy, Hjelmeland, Strand og Forsand.

I samarbeid med den enkelte gir vi tilbud om utredning og poliklinisk behandling. Vi kan også hjelpe til med å søke om døgnbehandling i en av våre institusjoner.

Leder: Ole Hegg.

Vi tilbyr:

RuPo Stavanger tilbyr individualsamtaler, par- og familiesamtaler og samtaler med pårørende. Vi tilbyr også samtaler med pasientens barn der dette er aktuelt. Best mulig samarbeid med pårørende er ønskelig. RuPo Stavanger samarbeider tett med både dag- og døgntilbudet til K46 i Stavanger kommune.

I samarbeid med Stavanger Fengsel gir vi behandlingstilbud ved Rusmestringsenheten som er en egen avdeling ved fengselet.

På RuPo jobber personer med medisinsk, psykologi og sosialfaglig kompetanse. Vi tilbyr individuelt tilpassede behandlingsformer:

 • Avhengighetsbehandling
 • Motiverende intervju
 • Traumebehandling
 • Kognitiv behandling
 • Medisinsk behandling
 • Ambulante tjenester
 • Systemisk tilnærming
 • Nettverksintervensjon
 • Familieterapi
 • Pårørendearbeid
 • Fokus på somatisk helse

Kontaktinformasjon

Oppmøtested

Hovedinngang klinikk psykisk helse, ta til venstre, gå til endes og ta to trapper opp. Avdelingen ligger i andre etasje i F-bygget.

Besøkstider
mandag - søndag 08.00-15.30
Telefon
51 51 51 40
mandag - fredag 08.00-15.00
E-post
Postadresse
Ruspoliklinikk ung Stavanger, pb. 8100, 4068 Stavanger.
Jan Johnsens gate 12
Besøksadresse
Jan Johnsens gate 12(Kart)
4011 Stavanger

Buss

​Det er flere busstopp langs med sykehusets område, både i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate, Fylkeslege Ebbells gate og Ullandhaugveien.
Ved hovedinngangen, inngang 2, inngang 6 og i hovedinngangen ved Psykiatrisk divisjon står det sanntidsskjermer der du kan se når bussene kommer og går.

Kart

Tog

​Våland
Nærmeste togstasjon er Paradis stasjon. Denne ligger om lag én kilometer fra hovedbygget.

Seksjon rehabilitering Eigersund og Dalane DPS
Seksjon rehabilitering Eigersund og Dalane DPS ligger om lag en times kjøring fra Stavanger. Nærmeste togstasjon er Egersund stasjon. Fra sentrum kan du ta buss eller drosje.

Se Kolumbus eller nettbuss for ruter og rutetider.

Praktisk informasjon

Internett/wifi

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Passord på SMS

Du som ønsker å bruke internett blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding.

Tilgangen du får til internett varer i 24 dager før du trenger å be om nytt brukernavn og passord.

Årsaken til innlogging er krav til sikkerhet i sykehusnettverket og er samme type løsning som finnes på flyplasser og​ hotell.

Parkering Våland

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Du finner også parkeringsplasser for besøkende på sykehusområdet. Når du parkerer må du trekke parkeringsplapp og betale på forhånd. Ved avreise før antatt parkeringstid kan du trekke kortet for å avslutte parkeringen.

Husk å beregne nok parkeringstid. Det kan være noe ventetid ved sykehuset.

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering

Fant du det du lette etter?