Nevropsykiatrisk enhet

Nevropsykiatrisk enhet er en avdelingsovergripende enhet for alle poliklinikkene og postene på BUP. Enheten består av 4 psykologer, en barnepsykiater og en testtekniker. Vi befinner oss i 1 etg. i BUPA sitt nybygg ved Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 25, blokk L.

Les mer om Nevropsykiatrisk enhet

Nevropsykiatrisk enhet

Vår hovedoppgave er nevropsykologisk utredning. Nevropsykologisk utredning består av kartlegging av funksjoner som oppmerksomhet, hukommelse, språk, motorikk, resonnering og egenledelse. Utredningen gjennomføres med standardiserte tester, spørreskjema, observasjoner og nevropsykologisk anamnese.

Utredningen er verken farlig eller vond. Det handler om å gjøre oppgaver, svare på spørsmål, jobbe med papir og penn, peke på bilder osv. Funksjonskartleggingen omfatter evnenivå, oppmerksomhet, språk, visuospatiale ferdigheter, egenledelse, og motorikk.

Ansatte ved avdelingen:
Psykologer:
Sigrun Einarsdottir –leder
Hilde Taklo
Harald Beneventi
Karen Instebø

Lege:
Dr. Dobrinko Socanski

Testteknikker/kontorleder:
Mari Bremnes 

Husk

1. Dersom barnet bruker briller — ta de med!
2. Forsøk å være uthvilt for testingen
3. Ta med niste, noen ganger tar testingen 2-2.5 timer

Utredningsprosessen

Det er hovedbehandleren ved BUP som henviser til oss. Når vi mottar henvisningen setter vi opp forventet måned med testdager (2-3 testdager) og samtale med foreldre/pårørende. Spørreskjema blir ofte delt ut til foreldre og sendt ut til skolen.

I etterkant av testing, samtale og spørreskjema blir det tilbakemeldingsmøte til foreldre/pårørende.  Skole, PPT og evt. andre instanser er ofte samme dag også med på tilbakemeldinsgmøte.  Barn fra 10 år får tilbud om tilbakemeldingen fra testingen.

I etterkant av denne prosessen skrives den en nevropsykologisk rapport som sendes ut til pasienten, fastlegen og den som har henvist. Oppsummering blir med samtykke fra foreldre noen ganger sendt til PPT/skole.

Hvilke barn blir prioritert for nevropsykologisk utredning

Barn som har kjente skader på hjernen (medfødte eller ervervete), premature barn, barn som har epilepsi, barn som har gjennomgått strålebehandling eller traumatiske ulykker. Barn som har lærevansker (språkvansker eller non-verbale lærevansker) og er under utredning hos BUP og trenger videre utredning.

Noen barn har veldig sammensatt problematikk hvor det kan være vanskelig å stille diagnose, og hvor det kan være viktig differensial diagnostikk å få en nevropsykologisk utredning  (f.eks. trauma vs. ADHD, språkvansker vs. ADHD/autsime).

Hva vil resultatet fortelle om barnet ditt:

Resultatene av testingen kan bidra i å få bedre forståelse for barnets/ungdommens vansker og sterke sider. Dette kan ha påvirkning hvordan man tilrettelegger for barnet/ungdommen både hjemme og på skolen.  Sterke sider er viktig å bruke som ressurs for barnet og utfordringer /svake sider er viktig å tilrettelegge for.

Kognitiv trening

Vi bruker to metoder om kognitiv trening (Robomemo og Nevrofeedback) og ønsker å forske hvilke barn kan ha effekt av denne type kognitiv trening.  Per i dag er det barn som har fått diagnosen ADHD og ikke har hatt effekt av medisiner som får prøve ut kognitiv trening hos oss. 

Kontakt

Oppmøtested

Du finner oss i første etasje i BUPA, blokk L.
Parkeringsplass ved det nye BUPA-bygget; 20 kr per time eller 120 kr per døgn. 


Logg inn for å endre time

Telefon
51 51 80 00

Praktisk informasjon

Internett/wifi

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Passord på SMS

Du som ønsker å bruke internett blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding.

Tilgangen du får til internett varer i 24 dager før du trenger å be om nytt brukernavn og passord.

Årsaken til innlogging er krav til sikkerhet i sykehusnettverket og er samme type løsning som finnes på flyplasser og​ hotell.

Mattilbud

​Som pasient vil du få matservering på avdelingen du ligger på. Ligger du på pasienthotellet serveres måltidene i hotellets restaurant rett ved hovedinngangen.

 I tillegg kan du kjøpe alt fra dagens middag til småretter, bakvarer og kioskvarer på sykehuset. Kiosken Lyst har døgnåpent og har det meste av det du trenger når du er på sykehuset.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Matservering på avdelingen

Det serveres fire måltider på avdelingene (frokost, tidlig middag, kvelds og senkvelds). Serveringstidene er satt innenfor faste tidsrammer, og menyen varierer fra uke til uke. Matserveringen gjelder innlagte pasienter. Pårørende og besøk​ende kan benytte kantinen, kiosken eller kafèen​​​. Kjøkkenet tilbyr tilrettelagt kost i henhold til matintoleranser og allergier samt halal- og vegetarhensyn. Kjøkkenet har også en barnemeny.

Flere avdelinger tilbyr matservering i dagligstuen, med buffét-servering. Hvis du av helsemessige grunner ikke kan komme til dagligstuen, får du servert maten på rommet.

Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød ved St.Svithun hotell (vegg i vegg med sykehuset) serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Kantinen Mattorget

På Mattorget kan du kjøpe varm mat, bakevarer, kaker, pålegg, frukt og drikke. Kantinen har også en variert og innholdsrik salatbar. Kantinen er åpen for alle medarbeidere, pasienter, pårørende og gjester. Du kan betale med både kort og kontant.

Mandag - fredag: 08.30 - 16.30
Lørdag: 10.00 - 16.00
Søndag og helligdager: 11.00 - 16.00 ​

Ved Psykiatrisk divisjon på Våland kan du kjøpe lunsj på Café Latte(r). De selger påsmurt, varme måltider og har salatbar. Café Latte(r) har åpent hverdager 10.00 - 13.50​.

Kiosken Lyst

Om du er ute etter et sted å få noe å bite i, lese på, eller sitte ved, så har LYST et godt utvalg av drikker, påsmurte brødvarer og varmretter. I tillegg selger de små gaver, frimerker og telekort, egenpleieprodukter, bøker, blader og blomster. 

Butikken er åpen hele døgnet.

​Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød ved St.Svithun hotell (vegg i vegg med sykehuset) serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Åpningstid: 11.30-21.00

Snacksautomater

På sykehuset finnes automater der du kan kjøpe drikke og enkle matvarer hele døgnet.​​

Parkering Våland

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Du finner også parkeringsplasser for besøkende på sykehusområdet. Når du parkerer må du trekke parkeringsplapp og betale på forhånd. Ved avreise før antatt parkeringstid kan du trekke kortet for å avslutte parkeringen.

Husk å beregne nok parkeringstid. Det kan være noe ventetid ved sykehuset.

Kart merket med parkeringsplasser

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering

Røykfritt sykehus

​Alle sykehusområdene i Helse Stavanger er røykfrie. Det er likevel laget noen røykeområder som pasienter kan bruke. Disse områdene er merket.
Røyking utenfor sykehusets innganger er ikke tillatt, med unntak av ett område utenfor hovedinngangen. Her er det satt opp et eget røykeskur.
Vi ber om at røykeforbudet blir respektert av hensyn til pasienter. Det er en utfordring at mange stiller seg utenfor inngangene og røyker. Dette gjør det vanskelig for alle de som ikke tåler tobakksrøyk. Vis hensyn!​​​
Røykfritt sykehus handler om å gi de ansatte et trygt arbeidsmiljø, beskytte pasienter, besøkende og ansatte fra tobakksrøyk, og gi hjelp til ansatte og pasienter så de kan slutte å røyke.​

Nevropsykologisk undersøkelse, barnhttps://helse-stavanger.no/behandlinger/nevropsykologisk-undersokelse-barnNevropsykologisk undersøkelse, barnNNevropsykologisk undersøkelse, barnNevropsykologisk undersøkelse, barnNevropsykologisk undersøkelse, barnNevropsykologisk undersøkelse, barn