Sped- og småbarnsenheten

Et tilbud til barn i alderen 0-3 år og deres familier.
Les mer om Sped- og småbarnsenheten

Sped- og småbarnsenheten

Det er i dag godt kjent at tidlig innsats er viktig av flere grunner:

  • Mødrenes fysiske helse, og foreldrenes psykiske helse i svangerskapet har betydning for det nyfødte barnets helse og tidlige tilknytning.
  • Tidlig inntreden av problemer har sterk sammenheng med vansker på senere alderstrinn.
  • Sped- og småbarns tidlige erfaringer har stor betydning for hjernens utvikling.
  • Sped- og småbarn med diagnostiserte tilstander krever spesiell omsorg for å sikre en optimal utvikling.

Vi tilbyr

  1. Oppfølging der det av ulike årsaker er utfordringer i samspillet eller bekymring for barnets utvikling. Blant annet gjelder dette barn født ekstremt premature, barn med lav fødselsvekt, barn født under oppfølging i LAR. Disse barna følges opp ved 6 uker, 6 måneder, 1, 2 og 3 år. Målet er å vurdere familiens mestring og behov, reguleringsvansker i forhold til amming/annen ernæring, søvn og atferdstilstander, psykomotorisk, og sansemessig utvikling. Vi har spesielt fokus på samspill. Oppfølgingen ved 6 ukers alder skjer i barneavdelingen sine lokaler. De andre oppfølgingene skjer i BUPA sine lokaler. Dersom barnet eller familien har behov tilbys individuell oppfølging
  2. Oppfølging av barn med spise og ernæringsvansker. Som del av et tverrfaglig team, deltar vi i spiseteam sammen med barneklinikken. Vår rolle i spiseteamet er: fokus på samspill ved observasjoner av måltider i hjemmet, i barnehage eller på enheten. Vi gjør kartlegging og kostregistrering som grunnlag for veiledning av foreldre og barnehage. Vi ønsker og vektlegger tett samarbeid med lokalt hjelpeapparat.

Hvem jobber hos oss:

Vi er en tverrfaglig sammensatt gruppe som består av barnepsykiater, psykologspesialist, psykolog, pedagoger, spesialsykepleier , sosionom og sekretær. Vi samarbeider tett med barneklinikken på SUS. Vi har arbeidstid inntil 2 kvelder pr uke, frem til kl 20.00. Tilbudet til barn og familier gis i tett samarbeid med barneklinikken.

Henvisning:

Det er Barneavdelingen på SUS, eller poliklinikkene i BUPA som henviser til oss. Leder for enheten: Rita Hammerø


 


 

Kontakt

Oppmøtested

Stavanger Inngang L/K.

Telefon
51515510 (ekspedisjon) | 51515962 (Rita Hammerø)

Praktisk informasjon

Internett/wifi

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Passord på SMS

Du som ønsker å bruke internett blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding.

Tilgangen du får til internett varer i 24 dager før du trenger å be om nytt brukernavn og passord.

Årsaken til innlogging er krav til sikkerhet i sykehusnettverket og er samme type løsning som finnes på flyplasser og​ hotell.

Mattilbud

​Som pasient vil du få matservering på avdelingen du ligger på. Ligger du på pasienthotellet serveres måltidene i hotellets restaurant rett ved hovedinngangen.

 I tillegg kan du kjøpe alt fra dagens middag til småretter, bakvarer og kioskvarer på sykehuset. Kiosken Lyst har døgnåpent og har det meste av det du trenger når du er på sykehuset.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Matservering på avdelingen

Det serveres fire måltider på avdelingene (frokost, tidlig middag, kvelds og senkvelds). Serveringstidene er satt innenfor faste tidsrammer, og menyen varierer fra uke til uke. Matserveringen gjelder innlagte pasienter. Pårørende og besøk​ende kan benytte kantinen, kiosken eller kafèen​​​. Kjøkkenet tilbyr tilrettelagt kost i henhold til matintoleranser og allergier samt halal- og vegetarhensyn. Kjøkkenet har også en barnemeny.

Flere avdelinger tilbyr matservering i dagligstuen, med buffét-servering. Hvis du av helsemessige grunner ikke kan komme til dagligstuen, får du servert maten på rommet.

Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød ved St.Svithun hotell (vegg i vegg med sykehuset) serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Kantinen Mattorget

På Mattorget kan du kjøpe varm mat, bakevarer, kaker, pålegg, frukt og drikke. Kantinen har også en variert og innholdsrik salatbar. Kantinen er åpen for alle medarbeidere, pasienter, pårørende og gjester. Du kan betale med både kort og kontant.

Mandag - fredag: 08.30 - 16.30
Lørdag: 10.00 - 16.00
Søndag og helligdager: 11.00 - 16.00 ​

Ved Psykiatrisk divisjon på Våland kan du kjøpe lunsj på Café Latte(r). De selger påsmurt, varme måltider og har salatbar. Café Latte(r) har åpent hverdager 10.00 - 13.50​.

Kiosken Lyst

Om du er ute etter et sted å få noe å bite i, lese på, eller sitte ved, så har LYST et godt utvalg av drikker, påsmurte brødvarer og varmretter. I tillegg selger de små gaver, frimerker og telekort, egenpleieprodukter, bøker, blader og blomster. 

Butikken er åpen hele døgnet.

​Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød ved St.Svithun hotell (vegg i vegg med sykehuset) serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Åpningstid: 11.30-21.00

Snacksautomater

På sykehuset finnes automater der du kan kjøpe drikke og enkle matvarer hele døgnet.​​

Røykfritt sykehus

​Alle sykehusområdene i Helse Stavanger er røykfrie. Det er likevel laget noen røykeområder som pasienter kan bruke. Disse områdene er merket.
Røyking utenfor sykehusets innganger er ikke tillatt, med unntak av ett område utenfor hovedinngangen. Her er det satt opp et eget røykeskur.
Vi ber om at røykeforbudet blir respektert av hensyn til pasienter. Det er en utfordring at mange stiller seg utenfor inngangene og røyker. Dette gjør det vanskelig for alle de som ikke tåler tobakksrøyk. Vis hensyn!​​​
Røykfritt sykehus handler om å gi de ansatte et trygt arbeidsmiljø, beskytte pasienter, besøkende og ansatte fra tobakksrøyk, og gi hjelp til ansatte og pasienter så de kan slutte å røyke.​

Fant du det du lette etter?

Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.