Kurs fra klinikkene for psykisk helsevern

Vi har et bredt kurstilbud både for ansatte og for eksterne samarbeidspartnere. Kurstilbudet følger et fast definert årshjul og de fleste kursene er åpne for eksterne deltakere.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål vedrørende våre kurs, kan du kontakte FoU-enheten på telefon 51 51 56 25/51 51 52 36/51 51 52 33.

Ønsker du å motta informasjon om våre kurs på e-post? Gi beskjed til berit.lode.helland@sus.no

Mer informasjon om kurstilbudet vårt finnes i vedleggene nedenfor:

Se i oversikten nedenfor for detaljert informasjon om det enkelte kurs.

• 18.08 fredag
    WAIS-IV kurs for psykologer

Stavanger Universitetssjukehus arrangerer høste 2017 kurs i WAIS-IV for psykologer. Kurset går over to dager hvor det er meningen at man jobber med stoffet mellom kursdagene.

• 30.11 torsdag
    Dalanesseminaret 2017: Gledens betydning for psykisk helse

Dalane DPS arrangerer 30. november det årlige Dalaneseminaret samt publikumsforedrag om kvelden 29. november.

• 04.12 mandag
    ADHD fordypningskurs

Som et ledd vår faste opplæring i diagnostikk/utredning arrangeres det hver høst et 2-dagers fordypningskurs om ADHD.

• 23.01 tirsdag
    Diagnostisering og risikovurdering - psykisk helse

Klinikker for psykisk helsevern ved Stavanger Universitetssjukehus arrangerer 2 ganger årlig en kursdag om diagnostikk og risikovurdering.

• 23.01 tirsdag
    Innføringskurs i miljøterapi

3 dagers kurs som gir en innføring i miljøterapi og viktige miljøterapeutiske faktorer. Kurset arrangeres 2 ganger årlig, i januar/februar og august/september.

• 24.01 onsdag
    Standard utredningspakke psykisk helse - introduksjonsdag

Kurset inngår i fast opplæringsprogram for nyansatte individualterapeuter ved klinikker for psykisk helsevern, men er også åpent for eksterne deltakere.

• 31.01 onsdag
    Kurs i Motiverende Intervju (MI)

Kurset går over totalt 3 dager (2 dager + 1 oppfølgingsdag) og inngår i vår obligatoriske opplæringspakke for nyansatte individualterapeuter og som dybdekurs for miljøterapeuter, men er også åpent for eksterne deltakere ved ledig kapasitet.

• 27.02 tirsdag
    SCID-1 kurs

Kurset inngår i obligatorisk opplæringspakke for nyansatte psykologer og leger i spesialisering ved klinikker for psykisk helse i Stavanger Universitetssjukehus, men er også åpent for andre ved ledig kapasitet.

• 05.04 torsdag
    Vårguru 2018: Integrativ praksis i psykoterapi

Dette er det fjerde seminaret i arrangementserien "Vårguru" i regi av Klinikker for psykisk helsevern ved Stavanger Universitetssjukehus. Serien er et årlig arrangement som skal inspirere klinikere i deres psykoterapeutiske arbeid.

• 19.04 torsdag
    Førstehjelp ved selvmordsfare

Kurset ”Førstehjelp ved selvmordsfare” er et praktisk, tverrfaglig kurs hvor deltakerne lærer å tyde faresignaler og gripe inn i tilfelle akutt selvmordsfare.