Gruppeterapi for emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

Psykoedukativ mbt-gruppe
Stavanger DPS gruppepoliklinikken

Gruppeterapi er en behandlingsform som har dokumentert god effekt på en rekke psykiske lidelser. Under ledelse av en eller flere gruppeterapeuter møtes deltakerne jevnlig for å jobbe mot spesifikke mål.  De fleste som deltar i gruppeterapi opplever at det de selv strever med, strever også andre med, og at det er godt å uttrykke vanskelige tanker og følelser i en trygg ramme.

Innledning

Denne gruppeterapien er for pasienter som er i individuell behandling for emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse. Gruppen er en undervisningsgruppe med mentaliseringsbasert tilnærming, hvor du lærer om diagnosen emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse, tilknytning, følelser og mentalisering/mentaliseringssvikt.  Målet for gruppen er bedret livskvalitet gjennom økt selvforståelse og reell deltakelse i livet.

Torsdager 09.30-11.00

Oppstart 25.januar 2018

Sjekkliste for henvisning - fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Inkluderingskriterier: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse (18-26 år aldersgruppe vil bli prioritert)

Krav om egen individualterapeut som deltar minimum hver 2. uke på mbt-treff (mentaliseringsbasert veiledning).

Ekskluderingskriterier: Psykose, Utviklingsforstyrrelse

Krav om individualbehandler: Ja, individualterapi 1 gang per uke.

Henvisningsfrist 1 desember 2017

Henvisningsadresse

Stavanger DPS, Gruppepoliklinikken,
Pb 8100 4086 Stavanger.

Henvisning i DIPS
PS Las STVDPS Gruppepoliklinikk Henvisning

1. Før

2. Under

Gruppen er en lukket gruppe med 8 deltakere. Behandlingen går over 12 torsdager.

3. Etter

Pasientene har mulighet for å søke seg videre til mentaliseringsbasert slow open gruppe hvor de til dels plass etter venteliste.

Stavanger DPS Gruppepoliklinikken
Oppmøte
Gruppeledere: Psykologspesialist Bjørn Kittel og klinisk sosionom Eileen Oftedal
Besøkstider