Psykoedukasjon for mødre med spiseforstyrrelser

Stavanger DPS gruppepoliklinikken

Gruppeterapi er en behandlingsform som har dokumentert god effekt på en rekke psykiske lidelser. Under ledelse av en eller flere gruppeterapeuter møtes deltakerne jevnlig for å jobbe mot spesifikke mål.  De fleste som deltar i gruppeterapi opplever at det de selv strever med, strever også andre med, og at det er godt å uttrykke vanskelige tanker og følelser i en trygg ramme.

OBS! pga få henvisninger gis inntil videre kun individuelle samtaler.

Gruppen er for pasienter med spiseforstyrrelser som har barn eller er gravide.

Det er en psykoedukasjon på åtte sesjoner. Målet er økt bevissthet omkring morsrollen og samspill mellom kropp, tanker og følelser.

Sjekkliste for henvisning - fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

Henvisningsfrist: Henviste pasienter innkalles til vurderingssamtaler fortløpende

6 deltakere

Inkluderingskriterier: Spiseforstyrrelser, har egne barn.
Ekskluderingskriterier: Psykose, mani eller tilstander som gjør at en ikke kan forplikte seg til psykoedukasjon med fokus på mat og følelser.
Krav om indiviualbehandler Nei

OBS! pga få henvisninger gis inntil videre kun individuelle samtaler.

Krav til henvisning:  Fastlege eller spesialisthelsetjeneste

Henvisningsadresse:

Stavanger DPS, Gruppepoliklinikken,
Pb 8100, 4086 Stavanger
Henvisning i DIPS:
PS Las STVDPS Gruppepoliklinikk Henvisning

1. Før

Henviste pasienter innkalles til vurderingssamtaler fortløpende.

2. Under

Behandlingen går over åtte uker.

3. Etter

Oppmøte
Gruppeledere er: psykiatrisk sykepleier Kristine Rørtveit og
Klinisk sosionom Eileen Oftedal

Kontaktperson/tlf. Kristine Rørtveit tlf: 51514627
Sekretær tlf: 51514590
Stavanger DPS Gruppepoliklinikken
Besøkstider
mandag - fredag 08.00-15.30
mandag - fredag 08.00-15.00

Pasientreiser

​Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett på å få dekket nødvendige utgifter til reise.

Ta kontakt med Pasientreiser på telefon 05515 hvis du skal bestille reise eller har spørsmål.

Internett/wifi

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Passord på SMS

Du som ønsker å bruke internett blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding.

Tilgangen du får til internett varer i 24 dager før du trenger å be om nytt brukernavn og passord.

Årsaken til innlogging er krav til sikkerhet i sykehusnettverket og er samme type løsning som finnes på flyplasser og​ hotell.