HELSENORGE

NKB på Forskningstorget

Under Forskningsdagene hvert år blir det arrangert Forskningstorg hvor forskere får vist frem forskningen sin. I år stilte Nasjonal kompetanstjeneste for bevegelsesforstyrrelser med et lag entusiastiske medarbeidere som fortalte barn og voksne om hjernen, hjerneceller, bevegelse og sanser.

foto an NKB på Forskningstorget

Mange interesserte fikk lekt seg med sansene på NKB sin stand. Foto: Veslemøy H. Frantzen

Været var ruskete denne dagen, og for å være på den sikre siden hadde arrangøren flyttet Forskningstorget innendørs i motsetning til tidligere år der det har foregått ute på Torget i Stavanger sentrum.
NKB stilte med en gjeng blide forskere og formidlere som satte fokus på ulike aspekter ved hjernen vår. En test på fargesyn viste seg å være ganske vanskelig for deltakerne. Briller med fargefilter gjorde sortering av pinner med ulike farger umulig å få til. Overraskelsen var stor hos deltakerne da de tok av brillene og så at sorteringen var helt feil. Det var mye latter over måpende ansikter.
Testing av luktesans og luktgjenkjenning var også post på programmet. Det var en del som rynket på nesen over både lakris og prompelukten de fikk sniffe på. Mange syntes også det var spennende å kikke på hjerneceller i mikroskop og å gjette hvilken hjernemodell som hadde riktig vekt i forhold til en voksen menneskehjerne. ¨
For NKB var arrangementet en positiv erfaring vi hadde en annerledes og givende arbeidsdag.