HELSENORGE

Verdens hjerte- og lungeredningsdag 2022

Søndag 16. oktober markeres igjen «Verdens hjerte- og lungeredningsdag». 

Usikker på hvordan yte livreddende førstehjelp? Nå kan du helt gratis laste ned et nytt, digitalt førstehjelpskurs på mobilen din. Gjør det i dag og bli en livredder du også!


​​​Bilde av hender foran en jordklode.
I år lanserer Gjensidigestiftelsen en nyhet som alle medlemmer i Sammen redder vi liv oppfordres til å spre oppmerksomhet om

​Nyheten er et gratis digitalt førstehjelpskurs som skal lastes ned på mobiltelefonen. Fagrådet i dugnaden og Norsk Resitutasjonsråd har kvalitetssikret og godkjent innholdet. Landingssiden for kurset er www.113.no, Norges offentlige nettside for førstehjelp. 
 
Gitt at merkedagen i år faller på en søndag, er lanseringen planlagt i samarbeid med Norges Fotballforbund. Førstkommende søndag spilles nemlig en ny runde i Eliteserien. På kampdag vil eksempelvis alle arenaer som har storskjerm spille av en film hvor kvinnelandslagets trener Hege Riise og to av hennes landslagsspillere medvirker. 
Fotballpublikummet oppfordres til å laste ned kurset, lære seg livreddende førstehjelp og å bli en livredder. Ambisjonen er også at alle Eliteserieklubbene deler filmen i sosiale medier.
 
Nedenfor er link til filmen hvor også fagrådsleder og RAKOS ansatt Conrad Bjørshol medvirker. Ved å scanne QR-koden som dukker opp mot slutten av filmen kan seerne laste ned kurset på mobilen.

Sammen redder vi liv NFF v4_med-conrad_1.mp4