HELSENORGE

Norges største eldrefestival blir digital

Møt verdensledende forskere innen eldremedisin på nettet under SESAM-festivalen 25. -28. mai.

Bilde av Ingelin Testad

Professor og senterleder Ingelin Testad. Foto: Svein Lunde

​De neste 30 årene vil antall eldre over 65 år mer enn dobles. Eldre over 80 blir tre ganger så mange som i dag. Hvert fjerde sekund rammes noen av demens, og antallet vil øke i årene framover. For å skape et aldersvennlig samfunn, må vi finne nye måter å jobbe på. Derfor er SESAM-festivalen så viktig.

– Covid-19-pandemien har påvirket oss mye, men det har også gitt oss mulighet til å lage en festival som kan nå ut til enda flere personer. Vi gleder oss og håper personer i hele landet får anledning til å delta på festivalen. Sammen åpner vi opp for en bedre alderdom, sier Ingelin Testad, senterleder ved SESAM.

Festivalen har arrangementer for helsepersonell, forskere, politikere og samfunnsengasjerte personer. Det er Regionalt kompetansesenter for eldremedisin og samhandling (SESAM) som står bak festivalen.

Variert program

Festivalen strekker seg over fire dager med disse arrangementene:

  • Internasjonal forskningsdag
  • WiseAge-dag og –fest
  • SESAM-konferansen
  • Publikumskveld 

På årets festival deltar blant annet Sissel Gran, Mina Gerhardsen, Ingelin Testad og Clive Ballard. På SESAM-konferansen vil blant annet vinner av Leon Jarners forskningspris, Alka Rani Goyal, forelese om angst hos personer med demens.

Les om alle bidragsyterne her (sesamfestivalen.no)

Meld deg på

Program og påmelding for alle dagene finner du her (sesamfestivalen.no)