HELSENORGE

Vinner av Linda Buettners publikumspris 2017

Stord sjukeheim vant Linda Buettners publikumspris 2017 for huskatten Kari-Kari.

​Avdeling Backertunet på Stord sykehjem er for personer med ulike demenssykdommer. Avdelingen har 27 plasser fordelt på 4 grupper. Alle gruppene har dør ut til en trivelig, solrik og lun sansehage med vakre blomster, trær og fine sitteplasser.

Tiltak

Høsten for 5 år siden flyttet kattungen Kari-Kari inn på Backertunet til stor glede for beboerne. Katten har blitt en naturlig deltaker på alle arrangement som foregår på sykehjemmet, og har blitt en kjær medarbeider. Ofte er hun det vi kaller for "stovevakt." Hun er et trivselstiltak for beboere med ulike demenssykdommer.

Aktivitetens virkning

Jubelen var stor da vesle Kari-Kari kom til avdelingen, og beboerne har fått et nært og godt vennskap til katten.

Vi opplever hver dag at beboerne som har mistet språket sitt, snakker med Kari-Kari. Hver eneste dag er beboerne opptatt med å klappe, beundre og ta vare på katten. Når vi er ute, er katten rundt oss til stor glede for beboerne. For beboerne som kjenner på uro og engstelighet, opplever vi at katten har en positiv effekt.

Det viser seg også at Kari-Kari merkar når ein pasient ikkje er heilt i form og er sengeliggande. Då vil ho inn der og legge seg i godstolen til pasienten.

Liv Astrid Fylkesnes
 
Kari-Kari.jpg

Bilde av Kari-Kari


Fant du det du lette etter?