HELSENORGE
Edens hage

Vinner av Linda Buettners publikumspris 2018

Stokka sykehjem, rusavdelingen ved Harald Oddvar Skålevik og Rune Skjæveland vant Linda Buettners publikumspris 2018.

bilde av mann og papegøye
Foto: Marius Harlem

​Stokka sykehjem har syv avdelinger i to bygg. Tre avdelinger er skjermede enheter tilrettelagt for langtidsopphold for beboere med demens. Rusavdelingen er unik i sitt slag. Målsettingen er at pasienten, under kontrollerte forhold, opplever best mulig livskvalitet med sin rusproblematikk.

Tiltak

I Edens hage har vi tilsammen 200-250 fugler i alle fasonger, papegøyer og gullfisker. Det er rusavdelingen som "driver" hagen. Jeg har som liten gutt hatt interesse for fugler, så jeg fikk snart oppgaver i hagen da jeg flyttet hit, sier Harald O. Skålevik. Fagleder Son Than Tran, i samarbeid med leder Sigurd Ellingsen i region Stuefuglklubben Stavanger & Omegn, står bak opplegget.

En annen viktig og flott aktivitet vi har her i hagen, det er at de siste år er det blitt arrangert en mini MAI JAZZ - GULL JAZZ festival i et stort telt som blir satt opp i vår hage. Her blir det servert en mengde av god LIVE musikk fra kjente og ukjente musikere. Vi får matservering som grilling, kaker, kaffe og god drikke.

Virkning av tiltaket

Edens hage er til stor glede for de andre avdelingene på sykehjemmet. De kan sitte på rommet og se på livet i hagen, og om sommeren så kommer de ut enten alene eller i følge. Og mange ganger er hele grupper ute med gruppesang og noe å bite i ved siden av kaffen. Vi har jo og den blomsterfloraen, en liten andedam med frontene. Vi har daglig besøk av nysgjerrige som ønsker å beskue hagen vår. Barnehager og pårørende som er på visitt hos familien på hjemmet, sommer som vinter.

 

Fant du det du lette etter?