HELSENORGE

Vinneren av Linda Buettners praksispris 2023

SESAM gratulerer årets prisvinnere!

Våre gratulasjoner går til Helsehuset Stavanger - Hermetikken aktivitetssenter ved Heidi Elin Kunnas og Atle Utsola for Linda Buettners praksispris og Stokka sykehjem ved Son Thanh Tran for publikumsprisen!
Happy elderly man

​ Colorbox3750259

Linda Buettner var en amerikansk professor i rekreasjonsterapi som har vært til stor inspirasjon i det praksisnære arbeidet, sa senterleder Ingelin Testad da hun presenterte kandidatene for en fullsatt sal av morgenfriske mennesker. – Kjærligheten til faget, til det enkle, nære, smarte og kreative, der saken står i sentrum, er det styrende.  

Deles ut årlig
Det deles ut to premier hvert år på henholdsvis 10 000 og 5 000 kroner. Praksisprisbidragene vurderes av SESAMs regionale ressurspersoner i Helse Stavanger, Helse Fonna, Helse Bergen og Helse Førde, samt av brukerrepresentanter i WiseAge. I tillegg blir publikumsprisen stemt frem av deltakerne på SESAM-konferansen. Begge prisene ble offentliggjort på SESAM-konferansen i mai 2023. ​​

Vinner av Linda Buettners Praksispris 2023


«Den individuelle tilnærmingen med musikk»

​Helsehuset Stavanger - Hermetikken aktivitetssenter​, Stavanger kommune

Vinnere praksisprisen 2023 

Heidi Elin Kunnas og Atle Utsola mottok Linda Buettners praksispris fra Runar Bakken. Senterleder Ingelin Testad gratulerer! Foto: Marie von Krogh, Impress Publisering

Vi kan trygt si at årets prisvinnere arbeider i Linda Buettners ånd og bidrar til «Den gode dagen» for personer med demens.

Hermetikken er et aktivitetssenter for yngre brukere med demens. Musikken har en stor plass i hverdagen. I tillegg til å delta i Helsekoret har de startet eget band som øver hver onsdag i en ungdomsklubb. 

– Vi blir bedre kjent gjennom musikken, sier Elin Kunnas. – Det er herlig å se hvordan de slipper seg løs og gir av seg selv. De blir gladere mennesker av dette. Jeg håper at vi sammen skal kunne holde sykdommen i sjakk, slik at de får gode liv.

Klikk her for mer informasjon om bidraget: Linda Buettners praksispris 2023 – bidrag nr. 6 - Helsehuset Stavanger Hermetikken

​Vinner av Linda Buettners publikumspris 2023​


«Den kulturelle reisen» ​

Stokka sykehjem, Stavanger kommune

Vinnere publikumsprisen 2023

Glade prisvinnere fra Stokka sykehjem Foto: Marie von Krogh, Impress Publisering

Stokka sykehjem er kjent for sin personsentrerte omsorg og utvider stadig aktivitetstilbudet. Også i fjor ble sykehjemmet prisbelønnet. Målet med «Den kulturelle reisen» er å skape en mulighet for å kunne oppleve det gode livet ved å hente smakebiter av verden inn i sykehjemmet. Brukerne har allerede fått oppleve England og Asia. Nå står Mexico for tur. 

– Vi er glade for at vårt arbeid og engasjement anerkjennes, det gir motivasjon, sa Son Thanh Tran, da han mottok prisen på vegne av avdelingen. Han er heller ikke fremmed for å eksportere sykehjemmets vellykkede omsorgsfilosofi.  

Klikk her for mer informasjon om bidraget: Linda Buettners praksispris 2023 – bidrag nr. 8 - Stokka sykehjem