
I doktoravhandlingen «From increased user participation to co-creation leadership -An action research case study in public specialised mental health and substance abuseServices» ser Tone Larsen nærmere på de utfordringene dette reiser for brukere, personale og ledelse. Hvordan kan deltagelse, likeverd og reell innflytelse sikres for ansatte og pasienter i utviklingen og innovasjon av offentlige tjenester?
Gjennom tre artikler tar Larsen for seg noen teoretiske og praktiske problemstillingerknyttet til samskaping, eller sam-produksjon. Hun ser på hvordan makt, dynamikk, organisatoriske forsvarsmekanismer og begrensninger og ledelse kan påvirke
a) hvordan tjenestebrukeres argumentasjon og forslag til tjenesteforbedring mottas
b) hvordan tjenesteleverandører reagerer
Et mål med PhD-studien er å utvikle en metode som ville sikre tjenesteytere og brukeres innflytelse på tjenesteutvikling. Det som først ble omtalt som co-produksjonsmetoden ble samskapt i dette kvalitative aksjonsforskningsprosjektet der målet var å øke brukermedvirkning i tjenesteutvikling. Studien utforsker hvordan man utvikler en systematisk praksismetode for utvikling av offentlige tjenester og hvordan ledelse kan muliggjøre samskaping. Den er et betydelig bidrag til hvordan en kan utvikle offentlige tjenester og optimalisere samskaping.
Tone Larsen disputerte ved UiS 28. april, se vedlegg:
KUNNGJØRING - Disputas - Tone Larsen.pdf