Koronavirus

Ikke ring nødnummer for spørsmål om koronavirus

Det er svært mange som ringer nødnummeret 113 og legevaktnummeret 116 117 for generelle spørsmål om koronavirus. Disse numrene skal kun brukes når du trenger hjelp raskt. 

Du finner svar på det meste om koronaviruset hos FolkehelseinstituttetHelsenorge eller her på denne siden.

For å unngå koronasmitte på sykehuset har vi nå besøksforbud. Les mer om besøk og timeavtaler

For pasienter, oppdatert mandag 16. mars kl 10.00

For å beskytte pasienter og helsepersonell mot smitte av koronavirus, har vi innført besøksstopp for besøkende og pårørende ved Stavanger universitetssjukehus.

Vi reduserer planlagte operasjoner. Pasientene som blir berørt av dette, vil bli kontaktet av sykehuset og få mer informasjon. Du trenger ikke ringe oss. Hvis vi må utsette timen din av andre grunner vil vi kontakte deg.

Har du vært i utlandet? Eller vært i nærkontakt med personer med bekreftet koronasmitte? Kjenner du på symptomer? Av smittehensyn ber vi deg ikke gå inn på sykehuset hvis det er 14 dager eller mindre siden du kom hjem.

Mer informasjon til deg som har timeavtale eller skal på besøk hos oss? Mer informasjon til deg som har født eller skal føde snart

For medarbeidere , oppdatert mandag 16. mars kl 09.00

Regjeringen har besluttet at helsepersonell som jobber med pasientbehandling forbys å reise til utlandet, både tjenestereiser og privatreiser. De vil få kostnadene kompensert. Gjelder foreløpig ut april 2020.

Alle som kommer tilbake fra reiser utenfor Norge, skal i hjemmekarantene - uavhengig av om de har symptomer eller ikke. Dette gjelder også de som har kommet hjem etter 27. februar (tilbakevirkende kraft).

Les mer om rutiner for ansatte

For blodgivere

I forbindelse med koronavirus-utbruddet ønsker vi å komme med informasjon til våre blodgivere. Nå er det ekstra viktig at alle friske blodgivere som ikke har reist utenfor Norge siste 14 dager møter til time for blodgivning.

Dersom du selv er i karantene, har symptomer, har hatt nærkontakt med mistenkte eller bekrefta smitta personer eller har vært utenfor Norge siste 14 dager skal du ikke komme til blodbanken. Da ber vi deg ringe blodbanken og gi beskjed, tlf 51518815/16/17 så vi kan finne ny time for blodgivning.

For media, oppdatert 28. mars kl. 11.00

Her kommer oppdateringer om koronasituasjonen ved Stavanger universitetssjukehus (SUS). Disse tallene vil bli oppdatert daglig rundt klokka 11-12.

Antall innlagte pasienter med Covid-19 per 28. mars kl. 11.00: 11
Antall innlagte pasienter med Covid-19 som mottar respiratorbehandling per 27. mars kl. 10.00: 6
Det er to personer mellom 40-50 år, en person mellom 50-60 år, to personer mellom 60-70 år og en person mellom 70-80 år.
Antall dødsfall på SUS som følge av Covid-19: 0

Hvis en pasient mottar respiratorbehandling eller dør som følge av Covid-19, gir Stavanger universitetssjukehus ut informasjon om hvilken aldergruppe pasienten tilhører. Under de annonserte pressebriefene vil universitetssykehuset gi en generell oppdatering om aldersgruppe og alvorlighetsgrad for de øvrige pasientene som er innlagt på SUS med Covid-19. Av personvernhensyn gir sykehuset ikke ytterligere opplysninger om pasientene og deres helsetilstand.

Antall medarbeidere i karantene (inneholder sykemelding, hjemmekarantene og barnepass): 205 (av totalt nærmere 8000 medarbeidere)

Pressemelding 27. mars

Siste nytt fra SUS får du i en kort videostatus her.

Pressemelding 25. mars

Siste nytt fra SUS får du i en kort videostatus her.

Pressemelding 22. mars

En medarbeider ved Dalane DPS testet positivt for Covid-19 lørdag 21. mars.

Pressemelding 20. mars

SUS omrokkerer på flere poster for å møte koronasituasjonen. Les hele pressemeldingen her.

Pressemelding 18. mars

SUS setter opp brakker utenfor akuttmottaket i løpet av de nærmeste dagene - som nå er delt i to - en for pasienter med luftveissmitte og en for andre personer. Les hele pressemeldinger her.

Pressemelding 16. mars

SUS tar ned aktiviteten til en minimumsnivå. Les hele pressemeldingen her.

Pressemelding 13. mars

SUS innførte adgangskontroll 13. mars kl. 15. Les hele pressemeldingen.

Pressemelding 12. mars

SUS reduserer planlagte operasjoner innen ortopedi, øre, nese, hals og øye. SUS etablerer eget akuttmottak for luftveissmitte. Alle medarbeidere som kjenner symptomer, skal testes for korona. Les hele pressemeldingen.

Pressemelding 11. mars

SUS innfører besøksstopp. Antallet medarbeidere som samles på møter, samlinger og arrangementer på SUS er nå redusert til 15 personer.

Donasjon av utstyr

Vi setter stor pris på at det er mange som ønsker å donere utstyr til SUS. Det er gledelig. 
Hvis du vil gi bort utstyr eller har spørsmål om dette, kontakt Line Tendeland på e-post line.tang.wa.tendeland@sus.no 

Ønsker du å melde deg som helsepersonell for Helse Stavanger?

Helse Stavanger trenger deg i arbeidet med Covid-19-pandemien. Her kan du registrere deg som tilgjengelig helsepersonell. Vi trenger sykepleiere, spesialsykepleiere og jordmødre.

Registrer deg her:
Er du sykepleier og ønsker å bidra på SUS?Er du spesialsykepleier eller jordmor og ønsker å bidra på SUS?
NB! Vi har svært stor pågang av interesserte som ønsker å bidra til å bekjempe pandemien. Det setter vi stor pris på. Vi har dessverre ikke kapasitet til å svare på henvendelser pr telefon og e-post.  Dersom vi har behov for bidrag fra flere yrkeskategorier vil det bli oppdatert fortløpende.  Vi prioriterer sykepleiere, spesialsykepleiere og jordmødre i denne omgang.


Saker om koronavirus

 • 27.03.2020
  Korona: Ofte stilte spørsmål om fødselen - før, under og etter

  Å være gravid og føde er ei heilt spesiell tid i livet der mange spørsmål melder seg. Med koronasituasjonen vi er i, dukkre det - forståeleg nok - enda fleire spørsmål opp. Her har vi svart på de oftast stilte spørsmåla.

 • 25.03.2020
  Korona: Statusoppdatering 25. mars

  Her er en kort oppdatering fra Stavanger universitetssjukehus (SUS) onsdag 25. mars.

 • 24.03.2020
  Covid-19 diagnostikk

  Grunnet begrenset testkapasitet og tilgang på prøvetakingsutstyr, er testing kun aktuelt hos personer som fyller de nasjonale kriteriene for testing:

 • 22.03.2020
  Korona: Medarbeider ved Dalane DPS testet positivt

  En medarbeider ved Dalane distriktspsykiatriske senter (DPS) testet positivt for Covid-19 lørdag 21. mars. 25 medarbeidere ble umiddelbart satt i karantene som følge av dette, noe som medfører at sengeposten vil holde stengt i 14 dager. Det...

 • 20.03.2020
  Korona: Dette lurer pasientene på

  Kundesenteret vårt får mange telefoner fra pasienter som har spørsmål rundt koronaviruset og time på sykehuset. Mange lurer på om sykehuset er stengt og om de kan møte til avtalt time. Her får du svar på de spørsmålene som pasienter spør mest om.

 • 20.03.2020
  Korona: Statusoppdatering 20. mars

  Her er en oppdatering av status på Stavanger universitetssjukehus (SUS) fredag 20. mars.

 • 18.03.2020
  Korona: Statusoppdatering 18. mars

  Her er en oppdatering av status på Stavanger universitetssjukehus (SUS) onsdag 18. mars.

 • 16.03.2020
  Korona: Informasjon til personer med rusmiddelbruk og LAR-pasienter

  Personer som bruker illegale stoffer eller som er i et liv med legemiddelassistert rehabilitering (LAR), er mer utsatt for at koronaviruset enn andre. Derfor er det spesielt viktig at denne informasjonen kommer fram til dem det gjelder.

 • 16.03.2020
  Korona: Statusoppdatering 16. mars

  Her er en oppdatering av status på Stavanger universitetssjukehus (SUS) mandag 16. mars.

 • 13.03.2020
  Korona: Status fredag 13. mars

  Her er en oppdatering på status for Stavanger universitetssjukehus fredag 13. mars.

 • 12.03.2020
  Korona: Status på SUS

  Her finner du status på koronasituasjonen på Stavanger universitetssjukehus (SUS). Denne saken oppdateres hver ukedag framover.  

 • 10.03.2020
  Korona: Oppdatering tirsdag 10. mars

  Tre medarbeidere fikk påvist koronasmitte mandag kveld. Ingen av dem har vært på jobb mens de var smittsomme. Stavanger universitetssjukehus (SUS) følger opp de omfattende tiltakene som ble satt i gang for å sikre at det fortsatt er trygt o...

 • 09.03.2020
  Korona: Oppdatering mandag 9.3.

  Søndag 8. mars testet en medarbeider på fødeavdelingen ved Stavanger universitetssjukehus (SUS) positivt på korona. Sykehuset har iverksatt svært omfattende tiltak - og planlegger å drive fødeavdelingen på en god og forsvarlig måte også framover.

 • 06.03.2020
  Korona: Prøvesvar forvekslet – skjerper rutinene

  Tre personer har dessverre fått feil svar om mulig koronasmitte. Alle tre er informert, og det er ikke grunn til å tro at dette har bidratt til ytterligere spredning av koronaviruset.

 • 03.03.2020
  Rundt 25 medarbeidere hjemme fra jobb etter reise i område med koronautbrudd

  I tråd med retningslinjer fra norske myndigheter er rundt 25 medarbeidere på Stavanger universitetssjukehus (SUS) hjemme etter reise i områder med pågående koronautbrudd. Ingen av disse har fått påvist koronasmitte.

 • 03.03.2020
  Koronavirus - rutiner for ansatte

  Alle som kommer tilbake fra reiser utenfor Norge, skal i hjemmekarantene - uavhengig av om de har symptomer eller ikke. Karantene etter utenlandsreiser har tilbakevirkende kraft.

 • 23.01.2020
  Følger utviklingen av koronavirus

  Et koronavirus har forårsaket et pågående utbrudd av luftveisinfeksjon. Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet følger situasjonen tett.

Fant du det du lette etter?