Koronavirus

  • Kvalitetssikret informasjon om koronaviruset finner du på helsenorge.no. 
  • Helsedirektoratets informasjonstelefon om koronavirus: 815 55 015.
  • Du finner informasjon om koronasertifikatet hos Helsenorge.​
  • Teste deg? SUS tester ikke befolkningen generelt. Det må du gjøre via kommunen din. Se informasjon på kommunen din sin hjemmeside. SUS kan kun teste egne ansatte.
  • Du finner informasjon om koronaviruset hos FolkehelseinstituttetHelsenorge eller her på denne siden.

Til pasienter, pårørende og besøkende

Viktig informasjon før du kommer til timen din eller på besøk

Vi har smittevernstiltak for å hindre at du blir smittet eller kan smitte andre i våre lokaler. Det er viktig at du møter til presis til oppsatt time for å få nødvendig behandling. Husk å holde god avstand til andre i fellesområder.

Informasjon til deg som har timeavtale eller skal på besøk hos oss

Kartleggingsskjema før du kommer til timen

Informasjon til fødende

Her er informasjon om hva du som fødende og partner skal forholde seg til​​

​​Tredje dose for personer med nedsatt immunforsvar

Pasienter med alvorlig svekket immunforsvar vil få tilbud om tredje koronavaksinedose. Vaksineringen av disse skal ha høy prioritet. 

Det er i hovedsak to pasientgrupper som skal vurderes for tredje dose. Det er Folkehelseinstituttet (FHI) som har utarbeidet denne oversikten.


For blodgivere

​På grunn av covid-19-pandemien har vi måtte innføre risikoreduserende tiltak i blodbanken.

Du skal ikke møte dersom du har vært syk siste 14 dager. Har du fått vaksine for Covid-19, kan du først gi blod en uke etter vaksinering. 

Ikke vaksinert – Du skal ikke møte hvis har vært i nærkontakt med mistenkte eller bekreftet personer med covid-19 eller er i karantene. Har du selv fått bekreftet infeksjon med covid-19, er det 28 dagers karantene etter at du er helt symptomfri. Det er også blodgiverkarantene hvis du har vært i utlandet. 

Fullvaksinert – Hvis du har vært i nærkontakt med et mistenkt eller bekreftet tilfelle av Covid-19, kan du likevel gi blod. Det er ingen blodgiverkarantene etter utenlandsreise. 

Tiltakene over gjelder Covid-19 pandemien. Det kan være flere faktorer som kan påvirke blodgiverkarantene for eksempel knyttet til reise.​

Oppmøte
Møt presis til din time for å sikre at det ikke er for mange personer i blodbanken samtidig. Når du kommer, må du fylle ut et kartleggingsskjema med tanke på smitterisiko. Hold god avstand til andre (minst en meter avstand i fellesområdene) og bruk tilgjengelige desinfeksjonsmidler. Bruk munnbind der det ikke er mulig å holde to meters avstand i fellesområdene.

Åpningstider og -steder
Risikosituasjonen har også ført til at vi har måttet legge om driften på tappestasjonene. Vår 2021 planlegges det for tapping på tappestasjonen på Bryne på mandager og i Egersund på utvalgte tirsdager. Du kan også gi blod på SUS mellom klokken 07.45 og 14:00 - og enkelte onsdager frem til kl 17.00. Situasjonen vurderes kontinuerlig, noe som kan føre til endringer på kort varsel.

Hvis du har spørsmål om blodgivning, ta kontakt med blodbanken på telefon 51518815/16/17 mellom klokken 08.00 og 14.30 på ukedagene.​

Donasjon av utstyr, mat og gaver

Vi setter stor pris på at det er mange som ønsker å donere utstyr til SUS. Det er gledelig. Hvis du vil gi bort utstyr eller har spørsmål om dette, kontakt Line Tendeland på e-post line.tang.wa.tendeland@sus.no 

Les mer om donasjon av mat og gaver

 

 


For media

For medarbeidere

Aktuelt