Koronavirus

  • Kvalitetssikret informasjon om koronaviruset finner du på helsenorge.no. 
  • Helsedirektoratets informasjonstelefon om koronavirus: 815 55 015.
  • Teste deg? SUS tester ikke befolkningen generelt. Det må du gjøre via kommunen din. Se informasjon på kommunen din sin hjemmeside. Hvis du tror du er smittet, ring fastlegen din. SUS kan kun teste egne ansatte.
  • Du finner informasjon om koronaviruset hos FolkehelseinstituttetHelsenorge eller her på denne siden.

Til pasienter, pårørende og besøkende

Viktig informasjon før du kommer til timen din

 

Vi har strenge rutiner for smittevern for å hindre at du blir smittet eller kan smitte andre i våre lokaler. Det er viktig at du møter til presis til oppsatt time for å få nødvendig behandling. Husk å holde god avstand til andre i fellesområder.

Tiltak på SUS for å stanse utbrudd av virusmutasjoner 

Mer informasjon til deg som har timeavtale eller skal på besøk hos ossKartleggingsskjema før du kommer til timen

Besøkskontroll

For å beskytte pasienter og helsepersonell mot smitte av koronavirus, har vi innført besøkskontroll for besøkende og pårørende ved Stavanger universitetssjukehus.

Les mer om besøk og timeavtaler

Informasjon til fødende

Stavanger universitetssjukehus (SUS) har innført omfattende tiltak knyttet til koronaepidemien, for å beskytte pasienter og medarbeidere best mulig mot smitte.

Her er informasjon om hva du som fødende skal forholde deg til.

 

For blodgivere


På grunn av covid-19-pandemien har vi måtte innføre risikoreduserende tiltak i blodbanken.

Du skal ikke møte dersom du har vært syk siste 14 dager, har vært i nærkontakt med mistenkte eller bekreftet personer med covid-19 eller er i karantene. Du skal heller ikke møte hvis du i løpet av de siste 10 dager har vært på besøk i kommuner i Norge med økt risiko for mutert SARS-CoV2. Har du selv fått bekreftet infeksjon med covid-19, er det 28 dagers karantene etter at du er helt symptomfri.

Hvis du har fått vaksine for Covid-19, kan du først gi blod en uke etter siste vaksinering.

Oppmøte

Møt presis til din time for å sikre at det ikke er for mange personer i blodbanken samtidig. Når du kommer, må du fylle ut et kartleggingsskjema med tanke på smitterisiko. Hold god avstand til andre (to meters avstand i fellesområdene) og bruk tilgjengelige desinfeksjonsmidler. Bruk munnbind der det ikke er mulig å holde to meters avstand i fellesområdene.

Sykehuset har innført besøkskontroll, så inngangene er stengt. Som blodgiver skal du fremdeles benytte inngang 6. Hvis det ikke står en vekter der som kan slippe deg inn, tar du kontakt med oss på telefon.

Åpningstider og -steder

Risikosituasjonen har også ført til at vi har måttet legge om driften på tappestasjonene. Vår 2021 planlegges det for tapping på tappestasjonen på Bryne på mandager og i Egersund på utvalgte tirsdager. Du kan også gi blod på SUS mellom klokken 07.45 og 14:00 - og enkelte onsdager frem til kl 17.00. Situasjonen vurderes kontinuerlig, noe som kan føre til endringer på kort varsel.

Har du vært smittet med covid-19?
Blodbanken ønsker å komme i kontakt med personer som har gjennomgått covid-19 og som har vært symptomfrie i minst 28 dager. Ta kontakt med blodbanken på telefon 51 51 88 17 for mer informasjon. 

Hvis du har spørsmål om blodgivning, ta kontakt med blodbanken på tlf 51518815/16/17 mellom klokken 08.00 og 14.30 på ukedagene.

Les mer om å gi blod her.

Donasjon av utstyr, mat og gaver

Vi setter stor pris på at det er mange som ønsker å donere utstyr til SUS. Det er gledelig. Hvis du vil gi bort utstyr eller har spørsmål om dette, kontakt Line Tendeland på e-post line.tang.wa.tendeland@sus.no 

Les mer om donasjon av mat og gaver

 

 


For media

For medarbeidere

Aktuelt