Koronavirus

Helsedirektoratets informasjonstelefon om koronavirus: 815 55 015.

Hvis du tror du er smittet, ring fastlegen din.

For å finne ut hvor du kan teste deg, må du se informasjon på kommunen din sin hjemmeside.

Du finner svar på det meste om koronaviruset hos FolkehelseinstituttetHelsenorge eller her på denne siden.

Til pasienter, pårørende og besøkende

Viktig informasjon før du kommer til timen din

Vi har strenge rutiner for smittevern for å hindre at du blir smittet eller kan smitte andre i våre lokaler. Det er viktig at du møter til presis til oppsatt time for å få nødvendig behandling.

Mer informasjon til deg som har timeavtale eller skal på besøk hos ossKartleggingsskjema før du kommer til timen

Besøkskontroll

For å beskytte pasienter og helsepersonell mot smitte av koronavirus, har vi innført besøkskontroll for besøkende og pårørende ved Stavanger universitetssjukehus.

Les mer om besøk og timeavtaler

Informasjon til fødende

Stavanger universitetssjukehus (SUS) har innført omfattende tiltak knyttet til koronaepidemien, for å beskytte pasienter og medarbeidere best mulig mot smitte.

Her er informasjon om hva du som fødende skal forholde deg til.

For blodgivere

På grunn av covid-19-pandemien har vi måtte innføre risikoreduserende tiltak i blodbanken. Du skal ikke møte dersom du har vært syk siste 14 dager, har vært i nærkontakt med mistenkte eller bekrefta personer med covid-19 eller er i karantene. Har du selv fått bekreftet infeksjon med covid-19, er det 28 dagers karantene etter at du er helt symptomfri.

Møt presis til din time for å sikre at det ikke er for mange personer i blodbanken samtidig. Når du kommer, må du fylle ut et kartleggingsskjema med tanke på smitterisiko. Hold avstand til andre og benytt tilgjengelige desinfeksjonsmidler. Sykehuset har innført besøkskontroll. Som blodgiver kan du fremdeles benytte inngang 6. Hvis det ikke står en vekter der som kan slippe deg inn, tar du kontakt med oss på telefon.

Risikosituasjonen har også ført til at vi har måttet legge om driften på tappestasjonene. Høsten 2020 planlegges det for tapping på tappestasjonen på Bryne, mandager og enkelte torsdager og i Egersund, utvalgte tirsdager. Du kan også gi blod på SUS mellom klokken 07:45 – 14:00 og enkelte onsdager frem til kl 17:00. Situasjonen vurderes kontinuerlig, noe som kan føre til endringer på kort varsel.

Har du vært smittet med covid-19?
Blodbanken ønsker å komme i kontakt med personer som har gjennomgått covid-19 og som har vært symptomfrie i minst 28 dager.

Det pågår et nasjonalt prosjekt for å se om plasma fra personer som har gjennomgått covid-19-infeksjon kan benyttes til behandling av pasienter med covid-19. I første omgang er det etablerte blodgivere som prioriteres som givere av plasma. Hvis du ikke er blodgiver, men ønsker å gi plasma, kan du melde deg som ny blodgiver på telefon.

Ta kontakt med blodbanken på tlf 51518815/16/17 mellom klokken 08:00 – 14:30 ukedager.

Donasjon av utstyr, mat og gaver

Vi setter stor pris på at det er mange som ønsker å donere utstyr til SUS. Det er gledelig. Hvis du vil gi bort utstyr eller har spørsmål om dette, kontakt Line Tendeland på e-post line.tang.wa.tendeland@sus.no 

Les mer om donasjon av mat og gaver

 


For media

For medarbeidere

Aktuelt

Fant du det du lette etter?