Koronavirus

Dette er en samleside med informasjon du trenger om korona.

  • Kvalitetssikret informasjon om koronaviruset finner du på helsenorge.no, hos Folkehelseinstituttet eller på denne siden.
  • Helsedirektoratets informasjonstelefon om koronavirus: 815 55 015.
  • Du finner informasjon om koronasertifikatet hos Helsenorge.​
  • Teste deg? SUS tester ikke befolkningen generelt. Det må du gjøre via kommunen din. Se informasjon på kommunen din sin hjemmeside.

Til pasienter, pårørende og besøkende

Viktig informasjon før du kommer til timen din eller på besøk

Vi har fremdeles enkelte smittevernstiltak for å redusere risikoen for smitte til sårbare pasienter og våre medarbeidere.

Informasjon til deg som har timeavtale hos oss - slik gjennomføres timen

Informasjon til deg som skal på besøk hos oss

Informasjon til fødende

Her er informasjon om hva du som fødende og partner skal forholde seg til​​

​​Tredje dose for personer med nedsatt immunforsvar

Pasienter med alvorlig svekket immunforsvar vil få tilbud om tredje koronavaksinedose. Vaksineringen av disse skal ha høy prioritet. 

Det er i hovedsak to pasientgrupper som skal vurderes for tredje dose. Det er Folkehelseinstituttet (FHI) som har utarbeidet denne oversikten.

 

​​Dette betyr grønn, gul og rød beredskap 

Beredskap handler om å være forberedt på å takle ulike type hendelser. SUS bruker tre beredskapsnivåer - i tillegg til normal drift. Det er grønn, gul og rød beredskap. Beredskapsnivåene er i henhold til regional helseberedskapsplan for Helse Vest.

Grønn beredskap
En uavklart situasjon der det kan bli behov for ekstraordinære ressurser og tiltak. Det er et avgrenset behov for ekstra ressurser. Situasjonen kan kreve økt oppmerksomhet.

Gul beredskap

En uønsket hendelse med avgrenset omfang har skjedd. Situasjonen må håndteres med utvidet innsats/ ekstraordinære ressurser og tiltak.

Rød beredskap

En alvorlig uønsket hendelse har skjedd. Det er stort behov for ekstraordinære ressurser og tiltak. 

For blodgivere

​På grunn av covid-19-pandemien har vi måtte innføre risikoreduserende tiltak i blodbanken.

 
Du skal ikke møte dersom du har vært syk siste 14 dager. Har du fått vaksine for covid-19, kan du først gi blod en uke etter vaksinering. 

 
Ikke vaksinert – du skal ikke møte hvis har vært i nærkontakt med mistenkte eller bekreftet personer med covid-19 eller er i karantene. Har du selv fått bekreftet infeksjon med covid-19, er det 28 dagers karantene etter at du er helt symptomfri. Det er også blodgiverkarantene hvis du har vært i utlandet. 

 
Fullvaksinert – hvis du har vært i nærkontakt med et mistenkt eller bekreftet tilfelle av covid-19, kan du likevel gi blod. Det er ingen blodgiverkarantene etter utenlandsreise. 

 
Tiltakene over gjelder covid-19-pandemien. Det kan være flere faktorer som kan påvirke blodgiverkarantene for eksempel knyttet til reise.​

 
Oppmøte
Møt presis til din time for å sikre at det ikke er for mange personer i blodbanken samtidig. Når du kommer, må du fylle ut et kartleggingsskjema med tanke på smitterisiko. Hold gjerne god avstand til andre, og bruk tilgjengelige desinfeksjonsmidler.

 
Åpningstider og -steder
Risikosituasjonen har også ført til at vi har måttet legge om driften på tappestasjonene. Vår 2021 planlegges det for tapping på tappestasjonen på Bryne på mandager og i Egersund på utvalgte tirsdager. Du kan også gi blod på SUS mellom klokken 07.45 og 14:00 - og enkelte onsdager fram til klokken 17.00. Situasjonen vurderes kontinuerlig, noe som kan føre til endringer på kort varsel.

 
Hvis du har spørsmål om blodgivning, ta kontakt med blodbanken på telefon 51 51 88 15/16/17 mellom klokken 08.00 og 14.30 på ukedagene.​
 

 


For media

For medarbeidere


Aktuelt