HELSENORGE

Lokalt næringsliv har kontrakter for 3,9 milliarder på Nye SUS

Ved Nye Stavanger universitetssjukehus (SUS) har 3 av 4 kontrakter blitt tildelt lokale entreprenører eller entreprenører med lokalavdeling i regionen.52063704089_a7e25eb41c_o.jpg

June Tytlandsvik, prosjektleder fra Interiørfaghuset T. Lund og Tone Grindland, regiondirektør i NHO Rogaland. Foto: Frida Moberg, Helse Stavanger.

Denne uken besøkte Tone Grindland, regiondirektør i NHO Rogaland, byggeplassen til det nye universitetssjukehuset. Hun forteller at små og mellomstore bedrifter er viktig for norsk økonomi, for omstillingsevne og for lokalt samfunnsliv.

– Selv om en bedrift har få ansatte, skaper den store ringvirkninger. Det må sikres at små og mellomstore bedrifter kan delta i konkurransene. Her er Nye SUS et eksempel til etterfølgelse, sier Grindland.

Hun mener det er flott at lokalt næringsliv har fått så mange viktige oppdrag på byggeplassen. Og det er tydelig at mange av dem er stolte over å bygge det nye sykehuset. June Tytlandsvik, prosjektleder fra Interiørfaghuset T. Lund, er enig.

– T.Lund er veldig stolte over å få være med på Norges største byggeplass i egen region. For oss er det viktig at Nye SUS tildeler kontrakter til lokale aktører. Det er med på å bygge opp kompetansen i regionen vår, sier Tytlandsvik.

52063704664_f1ee70eb85_o.jpg

Tone Grindland får omvisning på byggeplassen. Foto: Frida Moberg, Helse Stavanger.

Tytlan​dsvik beskriver byggeplassen som et eldorado for lærlingene deres. Her får de læremestere samlet på et sted, hvor de kan løse små og store oppgaver underveis med mye repetisjon. 

– Mange håndverkere har truffet hverandre før på ulike byggeplasser. Her får vi samlet mange dyktige på samme arbeidsplass. Det gode arbeidet som gjøres i Nye SUS vil også fremtidige byggeprosjekter i regionen dra nytte av, avslutter Tytlandsvik.