HELSENORGE

ABK-sykepleiere vant posterpris på sykepleierkongress

Gry Ciekals Wallgren og Siv Tove Aunan ved avdeling for blod- og kreftsykdommer (ABK) fikk fortjent heder og ære denne uka da de vant posterpris under Sykepleierkongressen 2016.

29987344286_5b1e1ed0ef_k.jpg

Fagutviklingssykepleierne Siv Tove Aunan (fra venstre) og Gry Ciekals Wallgren med posteren om brystkreftskolen som de vant pris for denne uka.

– Det er veldig kjekt å bli lagt merke til og få en sånn anerkjennelse, sier Gry Ciekals Wallgren og kollega Siv Tove Aunan utfyller:

– Det var en stor overraskelse og glede for oss å vinne denne prisen!

Norsk sykepleierforbunds (NSF) årlige kongress ble en stor opptur for de to fagutviklingssykepleierne fra ABK i år. Onsdag vant de nemlig posterpris i kategorien innovasjon for posteren «Å være den samme på utsiden, men forandret inni».

Gir trygghet til kvinner med tidlig brystkreft

Den handler om brystkreftskolen - og opplevelsen kvinner, som har tidlig brystkreft, får av å delta på kurset.

​– Brystkreftskolen er et gruppebasert opplæringskurs for kvinnene der vi snakker om hva de har vært gjennom og hva som skjer videre. Vi er innom alt fra diagnose og behandling til ernæring, forteller Ciekals Wallgren.

Gode tilbakemeldinger på brystkreftskolen

140 damer har til nå vært gjennom kurset, og tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg.

​– Kurset utgjør en forskjell for damene. Det er et viktig bidrag til at de blir tryggere og mestrer sykdommen sin, avslutter Ciekals.

Gratuler Aunan og Ciekals Wallgren på Facebook.

Les om kurset på LMS sine internettsider.