Dette skjer på Vardesenteret framover

Vardesenteret fyller fem år i 2019. Den store bursdagsfesten kommer først i høst. Vårens program på Vardesenteret er imidlertid tettere enn noen gang.

Mariette inne i Vardesenteret på SUS.

Senterkoordinator for Vardesenteret i Stavanger, Mariette Abrahamsson.

Gratulerer! Vardesenteret fyller fem år i år. Hvordan vil brukerne merke dette, senterkoordinator Mariette Abrahamsson?

Takk for det! Dette kommer vi til å markere skikkelig – men først i uke 38. Vi planlegger et større arrangement om kvelden 17. september, og det er bare å sette av datoen. Detaljene må vi komme tilbake til. Uansett er det et tettpakket og godt program også på våren. Aldri før har vi hatt så mange tilbud til dem som er berørt av kreft på Vardesenteret.

Er det noen nye tilbud denne våren?

Ja, det er faktisk flere. Som Mestringstreff og kurset Tankevirus. Begge kursene går inn i overskriften Mestringskurs, hvor vi fra før har Stressmestringskurs og Introdag om Mindfullness. På samlingene på Mestringstreff skal vi presentere ulike redskaper som kan være nyttige når livet røyner på og dele erfaringer. Målet med Mestringstreff er at de som deltar skal oppleve at det blir litt lettere å håndtere de utfordringene de står i. Kurset Tankevirus handler om hvordan tankene og oppmerksomheten påvirker humøret og handlingene våre. Arbeidsmåten på kurset er filmsnutter og dialog.

Vi har også invitert de ansatte på Kreftforeningens kontor i Stavanger for komme en gang i måneden for å fortelle hvordan de jobber. De ulike rådgiverne jobber med ulike ting, men kommer alle til å ta utgangspunkt i aktuelle tema.

I uke 4 kan store og små være med å hekle små figurer av Kjemomannen Kasper og den kloke Ugla. Dette til barn som pårørende på kreftavdelingen på SUS.

Hvor mange besøker Vardesenteret årlig?

  I fjor kom det 4 555 besøkende totalt. Det er ny rekord. Antallet har økt hvert eneste år siden åpningen høsten 2014. Det er selvfølgelig inspirerende, og det viser at stadig flere vet at vi finnes.

Besøkene fordeler seg jevnt på de ulike aktivitetene, for eksempel kurs innen kosthold og ernæring, samtale med jurister i rettshjelpstjenesten eller samtale med likepersoner. Andre benytter seg av treningstilbudene på Pusterommet som ligger vegg i vegg med Vardesenteret.

Vi har også satt av fire temakafeer med ulike tema før den store sommerfesten 5. juni som avslutter vårsesongen på Vardesenteret.

Hvordan kan brukere best få oversikt over hvilke tilbud som finnes på Vardesenteret?

 Det beste er å besøke oss og plukke med deg en rykende fersk brosjyre som gir full oversikt over alt som foregår på Vardesenteret fram til sommeren. Det bør også være enkelt å sjekke kreftforeningen.no/vardesenteret/sentersider/sus-vardesenteret - hvor du kan sjekke hva som skjer hver eneste dag her oppe.

Hvis du lurer på noe annet, ring på 51 51 29 90 eller stikk innom. Vi har åpent hver dag fra klokken 9.30-14.00, onsdag kveld kl.17.30-20.00 bortsett fra fredag. Alle er hjertelig velkommen.