Elektronisk kurve- og legemiddelhåndtering: De første postene har startet

Det er ingen tegn til høstferie på nyrepost 3B. Tirsdag, 11. oktober, hadde de oppstart av Meona sitt system for elektronisk kurve- og legemiddelhåndtering, også kjent som KULE.

Kule_oppstart 3B_face.jpg
Stor stas å være i gang med den elektroniske kurven. Det synes i alle fall gjengen på 3B - Ruth Elisabeth Ølberg, Astrid Bjelland, Hina Tariq, Ann-Cathrine Melnes Hansen, Tina Eze, Tonje Hebnes, Beate Eltervåg (delvis skjult bak), Merete Sola, Martine Skåre (delvis skjult bak), Marit Elise Holen, Mariann Hæstad, Christine Fredholm, Elisabeth Landrock og Oddveig Kleppe.

– Det er spennende å være i gang. Det blir bra for våre leger og sykepleiere å slippe og lete etter kurven på papir. Nå får vi samlet alt elektronisk. Dessuten er det mye sikrere. Vi er kjempepositive, sier avdelingssykepleier Oddveig Kleppe.

Som én av de første postene til å ta i bruk den nye løsningen, er de forberedt på at det blir litt «armer og ben» den første tiden:

– Men dette er vi godt forberedt på. Vi takler det meste, sier Kleppe med et smil. – Det er jo stas å være blant de første som får bruke dette, så vi tar selvsagt utfordringen.

I tillegg til 3B har også lungepost 4G, dialyseavdelingen 3C og diagnostisk senter startet opp i Stavanger.

Mange fordeler

Det er papirkurven som nå blir byttet ut med et elektronisk program som er tilgjengelig på både datamaskiner og nettbrett. All informasjon lagres elektronisk. Nettbrett brukes slik at det kan følge hele arbeidsprosessen - enten det er inne på medisinrom eller på pasientrom. Helsepersonell kan oppdateres seg på den enkelte pasienten uten å måtte lete etter papirarket der slike opplysninger ble ført tidligere.

– Det er en glede at vi endelig er i gang. All ære til alle de som har gjort et godt forarbeid slik at vi kan starte opp nå. Det gjelder både medarbeidere på postene, superbrukerne våre og alle som har vært på kurs. Det er takket være engasjementet at vi nå kan gå i gang, sier lokal prosjektleder Reidun Døving Moldesæter, som takker for alt det gode dugnadsarbeidet.