Følger utviklingen av coronavirus i Kina

Et koronavirus har forårsaket et pågående utbrudd av lungebetennelse i Kina. Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet følger situasjonen tett.

Dette er et nytt virus, og kunnskapen om viruset er inntil videre begrenset. Rådene vil oppdateres etter hvert som mer kunnskap tilkommer.

Smitte er påvist hos personer med luftveisinfeksjon, og som har oppholdt seg i Wuhan i Kina.

Per 11. februar er det ingen som har fått påvist koronavirus (covid-19) i Norge.

Helse Stavanger forholder seg til råd og retningslinjer gitt av myndighetene. Foreløpig blir det ikke iverksatt ekstraordinære tiltak her på sykehuset. Håndteringen gjøres i henhold til gjeldende rutiner for håndtering av pasienter med luftsmitte.

Dette er kriteriene helsetjenesten følger - definisjon av mistenkte og bekreftede tilfeller

Kontakt legevakten på telefon 116 117 ved mistanke om koronasmitte. Det er viktig at du ringer på forhånd.

Oppdatert informasjon om koronavirussykdom finner du på nettsiden til Folkehelseinstituttet.

Nytt koronavirus - fakta og råd fra Folkehelseinstituttet

FHI: Bruk av munnbind utenfor helsetjenesten er ikke anbefalt

For media:
Pressetelefon 477 00 999.