Forskningsdagene 2018: Disse deltar fra SUS

Forskningsdagene er en nasjonal festival med 1000 arrangement over hele landet. Her får du oversikt over SUS-deltakerne.

johanne og inger johanne.jpg
Johanne Holm Toft (t.v) og Inger Johanne Bergerød er to av SUS sine kandidater i Forsker Grand Prix. Foto: Svein Lunde, SUS.

Tre SUS-kandidater i Forsker Grand Prix

Forsker Grand Prix er en konkurranse for doktorgradsstipendiater. På fire minutter skal forskerne imponere både publikum og dommere med populærvitenskapelig formidling av sin forskning.

Publikum i salen stemmer via mobilen, et dommerpanel avgir sine stemmer og til slutt er det to vinnere som går videre til den nasjonale finalen i Tromsø 29. september.

Johanne Holm Toft.jpg
Johanne Holm Toft, UIB/SUS – "Svangerskapsdiabetes – er ett stikk nok?"

Inger Johanne Bergerod.jpg
Inger Johanne Bergerød UIS/SUS – "De viktige pårørende"

Une Stømer.jpg
Une Stømer UIS/SUS – "Trenger vi utdanning for å være pasient?"

Tid: 25. September kl. 18.30
Sted: Folken, Stavanger

Showet blir vist på NRK Kunnskapskanalen. Årets programleder er Hilde Zahl.

Mer om Forsker Grand Prix

Forsker stand-up 27. september

​Magnus Bjørkavoll-Bergseth fra SUS skal stå opp med temaet «Er det skadelig å trene? Utslipp av hjerteskademarkører ved fysisk aktivitet».

Magnus Friestad Bjørkavoll-Bergseth.jpg
Magnus Bjørkavoll-Bergseth (t.h.) registrerer resultater i forbindelse med NEEDED-studien.

Tid: Torsdag 27. september fra klokka 20.00 til 22.00
Sted: KÅKÅ kverulantkatedralen. Sting nere, Valbergjet 3.

Mer om Forsker stand-up

Forskningstorget 22. september

Lørdag 22. september forlater forskerne kontorene sine ved universiteter, sykehus og forskningsinstitusjoner for å fortelle store og små om hva de egentlig holder på med.

Fra SUS kan du treffe representanter for Nasjonal kompetansetjeneste for bevegelsesforstyrrelser (NKB). Temaet for dagen er «hjernen». Det er planlagt mange spennende aktiviteter, og du får mulighet til å se en ekte hjernecelle gjennom mikroskop!

Tid: Lørdag 22. september fra klokka 11.00 til 15.00
Sted: Torget i Stavanger sentrum

Mer om Forskningstorget

Forskningens dag på SUS – psykisk helse 26. september

Bli kjent med forskningen på psykisk helsevern ved Stavanger universitetssjukehus. Her presenteres forskning på pasientopplevd kvalitet og pasientdeltakelse i behandlingen.

Tid: Kl. 10.45 — 15.00
Sted: Klinikker for psykisk helsevern i FoU-enheten, Inngang F, SUS.

Forskningens dag 2018 program.pdf