Gladmat og SESAM samarbeider om de eldre

– Det er viktig for oss å vise at festivalen er for alle, sier den ferske Gladmat-sjefen, Maren Skjelde.

En kvinne ser inn i kamera og smiler
Daglig leder i Gladmat, Maren Skjelde.

I januar overtok Maren Skjelde sjefsstolen etter Mona Vervik i Gladmat AS, akkurat i tide til festivalens 20-års jubileum. Det har vært noen hektiske måneder så langt, og enda travlere blir det frem til festivalstart 18. juli. Men Skjelde klager ikke - hun stortrives i den nye jobben:

– Det er utrolig kjekt! Det var mange prosjekter som virket ganske fremmede for meg med en gang jeg startet, som SESAM-prosjektet, men det har vært veldig kjekt å få muligheten til å sette seg skikkelig inn i alt og lære om alle samarbeidene. Det har uten tvil vært en bratt læringskurve.

Fast post på programmet

Helt siden 2012 har Gladmat hatt en seniorlunsj som fast post på programmet, hvor målet er å skape matlyst og matglede. Dette er kanskje spesielt viktig for eldre som ofte spiser mange måltider alene.

– Det er viktig for oss at Gladmat skal være en festival for alle. De som har drevet festivalen fram i 20 år har alltid vært flinke til å nå ut bredt, med mye fokus kanskje spesielt på familier og barn - men det skal også være for de eldre. Jeg oppfordrer alle folk i alle aldre til å besøke årets festival!

Arena for forskning

Samarbeidet mellom Gladmat og Reginalt kompetansesenter for eldremedisin og samhandling (SESAM) startet i fjor, da det var ønskelig at lunsjen også skulle være en arena for forskning - om verdien av matopplevelser for økt livskvalitet.

– Seniorlunsjen er en veldig kjekk post å ha på programmet, og vi håper at det kan være en arena for rekruttering til SESAM sine prosjekter. De kommer og skal presentere seg selv og deres arbeid under lunsjen.

SESAM jobber for å styrke samhandling, forskning og fagutvikling, nettverksbygging og undervisning innen fagfeltet eldremedisin.

Billettene er lagt ut

Seniorlunsjen under Gladmat er tilknyttet WiseAge - SESAMs egen plattform for brukermedvirkning. WiseAge ble opprettet for å skape samfunnsengasjement for kompetansebygging og forskning knyttet til brukergruppen; voksne personer over 65 år.

Årets seniorlunsj finner sted på Hall Toll, torsdag 19. juli, hvor det blir servert både god mat og god underholdning. Gleden av å dele et måltid sammen med andre betyr mye.

Billettene til arrangementet er tilgjengelige, og kan kjøpes her.