Hederspris til Leif Moen under seremoni for fagarbeidere

Stor kveld for Stavanger universitetssjukehus (SUS) og våre nye fagarbeidere torsdag, da Leif Moen ble hedret - og 55 fagarbeidere, som har bestått fagprøven ved SUS i 2016, fikk fagbrevene sine.

32805797115_fd6ac26b01_k.jpg

Fylkesvaraordfører og leder av yrkesopplæringsnemnda, Marianne Chesak, overrakte Leif Moen hedersprisen under seremonien.

– Jeg synes dette er helt fantastisk. Personlig er det hyggelig å bli satt pris på, men det betyr også utrolig mye for faget vårt. En sånn utmerkelse gjør at flere legger merke til det nye portørfaget, og det er viktig, sier Leif Moen, portør og konsulent ved Divisjon for driftsservice ved SUS.

Det var da 2200 nye fagarbeidere i Rogaland fikk fag- og svennebrevene sine under en seremoni i Stavanger Forum torsdag at Moen fikk hederspisen. Han er den første i Norge som tar fagbrev som portør, og har vært den viktigste pådriveren for at det nå er mulig for flere å ta fagbrevet.

Etter at Moen besto fagprøven sommeren 2016, har ti til bestått. Dermed var 11 portører oppe på scenen og mottok fagbrevene sine torsdag kveld.

Etter seremonien samlet alle de nye fagarbeiderne, som har tatt fagbrev ved SUS i 2016, seg til en ekstra markering med mat og hygge.

– Utdanning viktig oppgave for sykehuset

Blant dem som feiret de nye fagarbeiderne på SUS, var administrerende direktør Inger Cathrine Bryne, direktør for avdeling for personal- og organisasjonsutvikling, Maiken Jonassen og divisjonsdirektør for Divisjon for driftsservice, Ketil Helgevold.

– Gratulerer med dagen til alle som fikk sitt fagbrev i går. Utdanning er en av de viktige oppgavene Stavanger universitetssjukehus har, og jeg er svært glad for at vi også er en stor lærebedrift, og kan gi utdanning innen en rekke ulike fagutdanninger. I går var det medarbeidere og lærlinger som fikk sine fagbrev som helsefagarbeider, vekter, portør, kontor- og administrasjon og ambulansefag. En flott gjeng!, sier Bryne.

SUS vil bli årets lærebedrift

Servicesjef Jan Åge Moen synes det ble en verdig ramme rundt overrekkelsen.

– Det var en begivenhetsrik kveld. Leif Moen er en verdig vinner som utrettelig har arbeidet for å få på plass portørfaget, sier han.

Det er andre året på rad at SUS utmerker seg, for i fjor gikk hedersprisen til Inga Landsvik.

– Vi er opptatt av fagutvikling, og at våre erfarne medarbeidere skal være gode rollemodeller for lærlingene som tar sin læretid i vår bedrift. Vi har ambisjoner om å være med i vurderingen av den bedriften som skal velges til årets lærebedrift for 2017. Så vi får brette opp ermene og jobbe godt, forteller servicesjefen om planene framover.

31991724243_0fbabbff97_k.jpg

11 portører har bestått fagprøven i 2016 og fikk fagbrev torsdag. Portørfaget er nytt i år, og dette var første gang det ble delt ut fagbrev til portører. Fra venstre i rød bluse Gudrun Sjursen, Kjetil Sanne, Hilde Salvesen, Ole Christian Torstrup, Torild Ravndal og Ben Harald Nygaard (med ryggen til kamera).

32002042143_a3819a6c92_k.jpg

Administrerende direktør, Inger Cathrine Bryne, var tilstede under seremonien - der hun gratulerte og understreket hvor viktig utdannelse er for sykehuset.

32002045383_bc6dc7e971_k.jpg

Flere representanter fra ledelsen ved SUS kom på seremonien. Her er Moen med divisjonsdirektør for Divisjon for driftsservice, Ketil Helgevold.