HELSENORGE

Kontrakt for tøy- og avfallssug tildelt for SUS2023

Kontrakten er tildelt til Logiwaste AB for levering av intern transport av skittentøy og avfall på det nye sykehuset på Ullandhaug. Avtalen har en verdi på 15 millioner kroner inkl mva.

Mats Lindh (CEO) til venstre og Mats Höijertz (Salgssjef) til høyre. Foto: Lars Jonsson, Logiwaste

Mats Lindh (CEO) til venstre og Mats Höijertz (Salgssjef) til høyre. Foto: Lars Jonsson, Logiwaste

Logiwaste som fikk kontrakten, skal dermed levere alt utstyr som trengs i sykehusbygget for å transportere skittentøy og avfall fra alle etasjene i det nye sykehuset.

Det meste av leveransen kommer som skjult teknikk som sitter i selve skjelettet til SUS2023.

Det betyr at det skal bygges sjakter for skittentøy og luker der tøyet skal puttes inn. Det samme gjelder for søppel. Sjaktene skal ende opp i sykehusets underetasje, der det er mottak for videre håndtering av tøy og avfall.

Systemene som Logiwaste leverer gir sykehuset en effektiv og automatisert håndtering av avfall og skittentøy. Samtidig gir systemet brukerne en svært enkel, hygienisk og ergonomisk håndtering med minimalt manuellt arbeid.

Logiwaste er et svensk selskap som siden 2006 har utviklet automatiserte løsninger for innsamling av avfall og skittentøy. Selskapet er ledende i Norden på dette feltet.

- Systemet vi leverer er topp moderne og vi ser frem til å levere et driftssikkert og fleksibelt system. Dette er en stor og viktig avtale for oss, og vi tar dette som en tillitserklæring. Nå forbereder vi oss til å levere på kontrakt, gjennomføre bygging og testing slik at alt er oppe og står når SUS2023 er klare, sier Mats Höijertz som er salgsdirektør i Logiwaste AB.

- Denne avtalen er viktig for effektiv drift av det nye sykehuset. Personalet kan i prinsippet åpne en luke for å sende fra seg tøy og avfall, og «bak veggene» sørger teknikken for at saker og ting havner dit det skal, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for SUS2023.