Korona: Medarbeider ved Engelsvoll testet positivt

En medarbeider ved SUS fikk påvist covid-19 fredag 30. oktober. Som følge av dette har 33 personer umiddelbart blitt satt i karantene. Av disse er 18 medarbeidere og 15 pasienter.

Oppdatering onsdag 4. november

Ytterligere to medarbeidere og to pasienter har testet positivt for covid-19.
De positive tilfellene har ikke utløst ytterligere karantene på Engelsvoll. De som testet positivt var allerede i karantene.

Alle medarbeidere og pasienter er testet. De andre testene er negative.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Medarbeideren med positiv test jobber på Engelsvoll, som ligger på Klepp og er en del av avdeling unge voksne og flyktninger

Syv medarbeidere og syv pasienter er per lørdag ettermiddag definert som nærkontakter. Ansatte som har vært på jobb i aktuell periode er foreløpig satt i karantene i påvente av testresultat. I tillegg blir alle inneliggende pasienter testet. Det er god oversikt over situasjonen.

Vi tar likevel alle forholdsregler. Dette går ikke utover driften på annen måte enn at vi tester alle pasienter for å være føre-var. Inneliggende pasienter blir bedt om å holde seg på rommene sine til det foreligger negativ test. Det blir også gjennomført smittevask, sier klinikksjef Lars Conrad Moe.

Sykehuset jobber med smittesporing og tester aktuelle medarbeidere og pasienter fortløpende i samarbeid med berørte kommuner. Medarbeideren som testet positivt har fulgt rutinene, og følges opp av sin leder. Vedkommende har ikke vært på jobb med symptomer.

– Pasienter eller besøkende som har vært i kontakt med medarbeideren, har blitt kontaktet, sier Moe.

Kontaktinformasjon for pressen
Kommunikasjonsdirektør Helga Strand Vestbø, telefon 990 95 111.