Korona: Oppdatering tirsdag 10. mars

Tre medarbeidere fikk påvist koronasmitte mandag kveld. Ingen av dem har vært på jobb mens de var smittsomme. Stavanger universitetssjukehus (SUS) følger opp de omfattende tiltakene som ble satt i gang for å sikre at det fortsatt er trygt og godt å føde ved sykehuset.

Vi fikk bekreftet på kvelden mandag 9. mars at tre medarbeidere ved fødeavdelingen har testet positivt på korona. Ingen av de tre medarbeiderne har vært på jobb ved SUS de dagene de var smittsomme.

Til sammen er det nå fire medarbeidere ved fødeavdelingen vår som har testet positivt på koronaviruset. Dette har tilknytning til reisefølget som ble smittet etter reise til Østerrike. Alle fire er i karantene.

Vi har drevet aktiv smitteoppsporing siden den første medarbeideren fikk påvist koronasmitte søndag 8. mars. Alle som kan ha blitt smitteeksponert av disse fire medarbeiderne, har blitt kontaktet av sykehuset.

Til sammen er det nå rundt 100 medarbeidere ved SUS som er i hjemmekarantene på grunn av koronasituasjonen. Rundt 40  av dem jobber på fødeavdelingen.

Vi kan fortsatt drifte fødeavdelingen i tråd med informasjonen som ble gitt på pressekonferansen i går.

Informasjon til deg som har født - eller skal føde snart.

49639684472_dc86ee1354_k.jpg