Korona: Medarbeider ved intensivavdelingen testet positivt på covid-19

En medarbeider som er tilknyttet intensivavdelingen ved Stavanger universitetssjukehus (SUS), fikk påvist covid-19 mandag 28. september. Det er iverksatt ekstraordinære tiltak.

Oppdatering torsdag 1. oktober klokka 08.00:

• Alle testene ved intensivavdelingen og postoperativ avdeling er negative. Ingen medarbeidere eller pasienter har altså testet positivt på covid-19 til nå.
  • Smitteoppsporing og kartleggingen i forbindelse med at en medarbeider ved intensivavdelingen testet positivt på covid-9 mandag, anses dermed som fullført.
  • Operasjonsprogrammet går som normalt fra i dag, torsdag.
  • Sykehuset går ned fra gult til grønt beredskapsnivå.

Oppdatering onsdag 30. september klokka 09.00:

• Ingen medarbeidere eller pasienter i tilknytning til medarbeideren som testet positivt på mandag, har testet positivt på covid-19 til nå. Det er tatt rundt 200 tester av medarbeidere og rundt 40 tester av pasienter. Testingen fortsetter utover onsdagen.
  • Operasjonsprogrammet går delvis som normalt. I løpet av onsdag ettermiddag vurderer sykehuset om det kan trappes helt opp igjen som normalt fra i morgen, torsdag.

Oppdatering tirsdag 29. september klokka 1530:

• Smittesporing og testing pågår fremdeles. Et stort antall medarbeidere har i løpet av natten og dagen testet seg. Testingen vil fortsette utover tirsdag ettermiddag og onsdag morgen. Så langt er alle disse testene negative - både av nærkontakter, pasienter og medarbeidere.
  • Nevrokirurgisk avdeling 1H, som tidligere på dagen ble etablert som en kohort, er nå avklart. Smitte er ikke påvist ved avdelingen.
  • Det planlagte operasjonsprogrammet, som SUS stoppet tirsdag morgen, starter gradvis opp igjen onsdag morgen – med såkalt delvis lavaktivitet.
  • Det er fremdeles besøksrestriksjoner ved SUS. Sykehuset ber alle som har planlagt et besøk på sykehuset den nærmeste tida, om å vurdere om det er nødvendig. Og hvis du skal på besøk, så vær oppmerksom på mulige symptomer. Hold deg hjemme hvis du kjenner deg syk.

-----------------------------------

Oppdatering tirsdag 29. september klokka 10.30:

Se hele presseorienteringen her (youtube)

Sykehuset har satt i gang nødvendige tiltak for karantene og smitteoppsporing - og jobber med å håndtere driften. Nærkontakter er satt i karantene og testes. Alle pasienter og medarbeidere som er berørt, vil få nærmere beskjed fra sykehuset.

Planlagte operasjoner er inntil videre utsatt tirsdag. Dagkirurgien ved Hillevåg driftes som normalt.

Beredskapsnivået er endret fra grønt til gult. Det betyr at situasjonen må håndteres med utvidet innsats/ekstraordinære ressurser og tiltak.

Til sammen er rundt 10 medarbeidere tatt ut i karantene tirsdag ettermiddag. I tillegg er tre pasienter i karantene.

I tillegg ble nevrokirurgisk avdeling 1H etablert som en kohort tirsdag morgen. Men dette ble avviklet senere samme dag, fordi alle testsvarene på covid-19 var negative.

Besøksrestriksjoner

- Vi tester bredt, selv om vi ikke forventer å finne mange positive testsvar. Men vi gjør det for å få best mulig oversikt. Vi mener vi begynner å få oversikt over situasjonen nå, sier administrerende direktør Helle Schøyen.

SUS ber alle som har planlagt et besøk den nærmeste tida, om å vurdere om det er nødvendig. Og hvis du skal på besøk, så vær oppmerksom på mulige symptomer. Hold deg hjemme hvis du kjenner deg syk

Medarbeideren har fulgt rutinene

Medarbeideren utviklet symptomer lørdag og holdt seg hjemme etter det. Medarbeideren var på jobb torsdag og fredag ved intensivavdelingen og postoperativ avdeling 1G. Det er viktig å understreke at medarbeideren har fulgt rutinene og blir ivaretatt.

Nå jobber sykehuset med smittesporing og tester aktuelle medarbeidere og pasienter fortløpende.

Alle medarbeidere på intensivavdelingen og postoperativ avdeling 1G vil bruke kirurgisk munnbind i kontakt med andre fra tirsdag morgen.

Presseorienteringen fra SUS tirsdag ble sendt direkte på sykehusets facebookside.

1.JPG

Administrerende direktør Helle Schøyen under presseorienteringen tirsdag 29. september.