Ernæringspoliklinikken ved SUS åpnet for pasienter i februar og er en del av seksjon for klinisk ernæring. Ernæringspoliklinikken vil i betydelig grad øke kapasiteten innen poliklinisk ernæringsbehandling, både ved underernæring og ved komplekse ernæringsutfordringer. Det har vært spesielt lang ventetid på poliklinikk for barn.
– Ja, dette er et veldig godt tilbud, sier pasient Wenche Eielsen.
– Her på poliklinikken møter jeg den samme ernæringsfysiologen hver gang. Det gjør at jeg føler meg trygg og jeg får veldig god oppfølging og hjelp når jeg trenger det, både hvis jeg blir innlagt, men også dersom jeg trenger videre oppfølging etter utskrivelse. Tonje (klinisk ernæringsfysiolog) kommer også alltid innom hvis jeg er innlagt, og hun kjenner meg godt.
At tilbudet med ernæringspoliklinikk blir utvidet synes overlege Arne Carlsen er veldig bra. F.v: Arne Carlsen, overlege gastromedisinsk seksjon, Tonje Nesvik Hustoft, ernæringsfysiolog, og pasient Wenche Eielsen.
Det tverrfaglige samarbeidet rundt pasienten er fremtiden
Det er viktig at kliniske ernæringsfysiologer integreres i pasientforløpene til pasientgrupper med sykdomsrelaterte ernæringsutfordringer. For mange sykdomsgrupper er ernæringen en viktig del av den medisinsk behandlingen, noen ganger den eneste behandlingen, og det kan være avgjørende for utfallet av behandlingsforløpet.
– Hos noen av pasientene er feil type næring grunn til mange av symptomene. Vi leger er gjerne gode på medisin, men kanskje ikke alltid like bevisste på alle andre støttetiltak, sier overlege Arne Carlsen på gastromedisinsk seksjon.
Seksjonsleder Oddveig Fossdal Drøpping.
– At fastlegene selv kan henvise gjør at vi får et helt annet tilbud til regionens befolkning. Ernæringsbehandling er «billig» behandling for sykehuset, det er kostnadseffektivt, men krever så klart ofte mye involvering fra pasienten selv, sier seksjonsleder Oddveig Fossdal Drøpping.