Rundt 25 medarbeidere hjemme fra jobb etter reise i område med koronautbrudd

I tråd med retningslinjer fra norske myndigheter er rundt 25 medarbeidere på Stavanger universitetssjukehus (SUS) hjemme etter reise i områder med pågående koronautbrudd. Ingen av disse har fått påvist koronasmitte.

​SUS ber alle medarbeidere som har vært i områder med vedvarende spredning av koronavirus, om å være hjemme fra jobb i 14 dager etter hjemkomst.

Dette har tilbakevirkende kraft for reisende som har kommet hjem etter 17. februar.

– Enkelte pasienter har fått flyttet timeavtalene sine på bakgrunn av dette. Vi beklager ulempene dette medfører for de som blir berørt av dette, sier beredskapssjef Elisabeth Haga Jacobsen.

Hun understreker at sykehuset per i dag er i stand til å avvikle driften på en god måte, og at all øyeblikkelig hjelp går som normalt.

– Vi følger situasjonen tett og vurderer fortløpende tiltak –  i tråd med råd og anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

For media

Pressetelefon