Sig Halvorsen får røravtale til 265 millioner kroner

Helse Stavanger har innstilt Sig Halvorsen AS til kontrakt for å levere røranlegg til byggene C, D og E på det nye universitetssykehuset i Stavanger.

Dysjaland og Johanson.jpg

Tor Jakob Dysjaland, daglig leder Sig Halvorsen og Kari Gro Johanson, prosjektdirektør SUS2023

- For oss betyr dette mye. Vi anslår å sysselsette 25-30 personer allerede fra sommeren 2021. Vi har over 150.000 arbeidstimer som skal utføres i kontraktsperioden på 2-3 år. Planleggingen og rigging for egen prosjektorganisasjon starter umiddelbart, selve leveransen kommer i gang fra sommeren/høsten 2021, sier Tor Jakob Dysjaland, daglig leder i Sig Halvorsen AS.

Dette er den største enkeltkontrakt siden selskapet ble etablert i 1946. Faktisk markerer Sig Halvorsen 75 år når de starter opp på byggeplassen. Bedriften har lokalt eierskap og tredje generasjon er i dag engasjert i den daglige driften.

- Vi er glade for å ha vunnet frem med vårt tilbud og ser frem til samarbeidet med SUS2023. Det betyr utrolig mye for alle ansatte i vårt selskap og gir den tryggheten folk trenger i disse ellers usikre tidene, sier Dysjaland. Han påpeker at timingen ikke kunne vært bedre for både selskapet og de ansatte som får en god inngang til en påske som i år blir annerledes. 

- Det er ekstra kjekt å kunne tildele kontrakter i disse tider og vi er også glade for at Sig Halvorsen AS i Sandnes er en lokal bedrift. Avtalen har en samlet verdi på vel 265 millioner kroner inkludert mva, sier Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør på Stavanger universitetssjukehus.

- Nok en viktig del av byggeplanene er på plass. Vi gleder oss til å starte samarbeidet med Sig Halvorsen AS. Vi som bygger nytt sykehus er i fin fremdrift, selv om mange selskaper og bransjer har koronastopp. Vårt mål er å holde farten oppe, sier prosjektdirektør for SUS2023 Kari Gro Johanson.

Sig Halvorsen AS skal levere rør til de mest spesialiserte byggene på SUS2023. Det er byggene kalt C, D og E som har avanserte funksjoner med intensivbehandling, akuttmottak, operasjonsstuer og radiologi og laboratorier.

I følge kontrakten skal Sig Halvorsen AS levere 200.000 meter rør, og nesten 1.000 håndvasker. Alt dette til energi, varmt og kaldt vann som er viktig på et sykehus, og ikke minst at anlegg for varme og kjøling fungerer. Karensperioden til innstillingen går ut 15 april.