Vil du bli lærling hos oss?

SUS skal ta inn 40 nye lærlinger etter sommeren. Søknadsfristen er 7. februar – ikke la muligheten gå fra deg.

Seks unge mennesker smiler og holder rundt hverandre.
På bildet, fra venstre: Åse Marie Mæland og Yvonne Jimenez Donato (helsefagarbeider-lærlinger), Emilie Rike og Ida Tengesdal (ambulansefag-lærlinger), Odd Martin Kro og Ola Skuterud (portørfag-lærlinger).

Nærmere 200 vg2-elever fra ni forskjellige videregående skoler var nylig samlet på SUS for å høre om hvordan det er å være lærling her på sykehuset, og hva som må til for å kunne få muligheten. Interessen for læreplassene bruker å være stor, og nåløyet er trangt, men alle som er interessert oppfordres til å legge inn en søknad.

– Vi håper vi kan inspirere dere til å søke læreplass her hos oss. Vi trenger alltid unge, nye folk med friske hoder. Selv om man møter mye alvorlig på et sykehus, er det også utrolig mange gode og kjekke opplevelser å hente her, sier Siw Selvær-Pedersen fra Opplæringskontoret på SUS.

Her kan du lese mer om læreplass på SUS

– Det er ofte de små tingene som betyr noe

Seks lærlinger fra helsefagarbeider-faget, ambulansefaget og portørfaget sto foran elevene og delte sine både tunge og morsomme erfaringer fra tiden deres så langt som lærlinger på sykehuset. Åse Marie Mæland og Yvonne Jimenez Donato er begge helsefagarbeider-lærlinger. De beskriver en både travel, lattermild og alvorlig hverdag.

– Vi har det veldig gøy sammen, og det er mye morsomt. Men man opplever også mye som er ganske tungt og trist, og det kan være spesielt tøft i starten av læretiden, når absolutt alt er nytt. Men det er verdt det. Det er ofte de små tingene som betyr noe – som når noen som vet at de snart skal dø sier «tusen takk for at du har gjort dagen min litt bedre». Det går faktisk ikke an å beskrive den følelsen, sier Yvonne.

– Det er veldig godt å kunne gå hjem fra jobb hver dag, med en følelse av at du har gjort en forskjell for noen, sier Åse.

Høres dette ut som noe for deg? Etter sommeren skal SUS ta inn 40 nye lærlinger – 25 helsefagarbeider-lærlinger, ti lærlinger i ambulansefaget, tre lærlinger i portørfaget og to i vekterfaget. Fristen for å søke er 7. februar.

Her søker du: Helsefagarbeiderlærling

Her søker du: Lærling i ambulansefaget

Her søker du: Lærling i portørfaget

Her søker du: Lærling i vekterfaget