Operasjonsavdelingen

Operasjonsavdelingen er en stor og sammensatt avdeling som ivaretar viktige funksjoner knyttet til den kirurgiske virksomheten ved sykehuset. Avdelingen består av sentraloperasjon (SOP), operasjon øst, øye operasjon, DK-syd, operasjon renhold og sterilsentralen.

Les mer om Operasjonsavdelingen

Operasjonsavdelingen

Sentraloperasjon (SOP)

Sentraloperasjon (SOP) ligger i 1.etasje i Sydbygget. Her er det 16 operasjonsstuer, hvor vi gjør kirurgiske inngrep innen fagområdene urologi, gynekologi, kar/thorax kirurgi, gastrokirurgi, nevrokirurgi og ortopedi. Avdelingen utfører både planlagt og øyeblikkelig hjelp kirurgi.

Operasjon øst

Operasjon øst ligger i 2.etasje i østbygget. Her er det 8 operasjonsstuer, hvor vi gjør kirurgiske inngrep innen fagområdene øre-nese-hals, plastikk- og håndkirurgi og oralkirurgi. Avdelingen utfører både planlagt og øyeblikkelig hjelp kirurgi.

DK-syd dagkirurgisk enhet

Dagkirurgisk avdeling ligger i u-etasjen i sydbygget, og mottar både voksne og barn til dagkirurgiske inngrep. Her gjøres inngrep innen fagområdene gastrokirurgi, gynekologi og kar/thorax kirurgi.

Øyeoperasjon

Øyeoperasjon er en liten og spesialisert avdeling. Avdelingen utfører de vanligste inngrep på øyet, som for eksempel grå- og grønn stær, skjeling, lidelser i netthinnen og forandringer i skarpsynsområdet. De fleste operasjoner skjer i lokalbedøvelse og utføres som dagkirurgi - med våkne pasienter. Ukentlig gis det tilbud om operasjoner i narkose.

Sterilsentralen

Sterilsentralen er en av de viktigste aktørene ved sykehuset i arbeidet med smitteforebygging. Vi forsyner sykehuset med egenprodusert sterilt flergangsutstyr og en del fabrikkprodusert engangsutstyr.
Sterilsentralen ligger i T-etasjen i Sydbygget.

Operasjon renhold

Operasjon renhold utfører renhold av operasjonsstuene ved SOP, operasjon øst og på sterilsentralen. De som arbeider her har opplæring i spesialrenhold og smittevask, og er en viktig aktør i det smitteforebyggende arbeidet. 
 


 Se også Dagkirurgisk enhet, Hillevåg

Kontaktinformasjon

Oppmøtested
Dagkirurgi syd - Oppmøtested: Ventesone D i samme etasje som hovedinngangen
Telefon
51 51 80 00
E-post
Postadresse
Postboks 8100, 4068 Stavanger
Besøksadresser og praktisk informasjon

Praktisk informasjon

Internett/wifi

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Slik får du tilgang:

Koble deg til i nettleseren din. Nettverket heter gjest.ihelse.net. Du blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding. Tilgangen varer i 24 dager.

Mattilbud

​Som pasient får du matservering på avdelingen du ligger på. Ligger du på pasienthotellet servere vi måltidene i hotellets restaurant rett ved hovedinngangen. I tillegg kan du kjøpe alt fra dagens middag til småretter, bakvarer og kioskvarer på sykehuset. Kiosken Lyst har døgnåpent og har det meste av det du trenger når du er på sykehuset.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Matservering på avdelingen

Det blir servert frokost, tidlig middag, kvelds og senkvelds på avdelingene. Serveringstidene er satt innenfor faste tidsrammer, og menyen varierer fra uke til uke. Matserveringen gjelder innlagte pasienter. Pårørende og besøk​ende kan benytte kantinen, kiosken eller kafèen​​​. Kjøkkenet tilbyr tilrettelagt kost i henhold til matintoleranser og allergier samt halal- og vegetarhensyn. Kjøkkenet har også en barnemeny.

Flere avdelinger tilbyr matservering i dagligstuen, med buffét-servering. Hvis du av helsemessige grunner ikke kan komme til dagligstuen, får du servert maten på rommet.

Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Kantinen Mattorget

På Mattorget kan du kjøpe varm mat, bakevarer, kaker, pålegg, frukt og drikke. Kantinen har også en variert og innholdsrik salatbar. Kantinen er åpen for alle medarbeidere, pasienter, pårørende og gjester. Du kan betale med både kort og kontant.

Mandag - fredag: 08.30 - 16.30
Lørdag: 10.00 - 16.00
Søndag og helligdager: 11.00 - 16.00 ​

Ved Klinikk psykisk helsevern på Våland kan du kjøpe lunsj på Café Latte(r). De selger påsmurt, varme måltider og har salatbar. Café Latte(r) har åpent hverdager 10.00 - 13.50​.

Kiosken Lyst

Kiosken LYST har et godt utvalg av drikker, påsmurte brødvarer og varmretter. I tillegg selger de små gaver, frimerker og telekort, egenpleieprodukter, bøker, blader og blomster. Butikken er åpen hele døgnet.

Snacksautomater

På sykehuset har vi automater der du kan kjøpe drikke og enkle matvarer hele døgnet.​​

Fant du det du lette etter?