Palliativt senter

Palliativt senter tilbyr lindrende behandling til pasienter med alvorlig livsbegrensende sykdom. Vi skal bidra til best mulig livskvalitet for pasienter og pårørende gjennom å skape en trygg ramme hjemme og på sykehus.

Les mer om Palliativt senter

Palliativt senter

Kreftbygget har fått nye funksjoner i forbindelse med koronautbruddet. Palliativt senter har flyttet til 5G/5H


Mange pasienter med alvorlig livsbegrensende sykdom vil ha behov for lindrende behandling. Lindrende behandling kan være behandling av plager som smerte, uro,  kvalme og tung pust (med ulike typer medikamenter), samtaler og praktisk hjelp fra ulike helsearbeidere. Vårt tverrfaglige team har bred kompetanse og erfaring og består av ulike helsearbeidere som er spesialister i lindrende behandling. I teamet har vi leger, sykepleiere, fysioterapeut, klinisk ernæringsfysiolog, sosionom, prest, psykolog og sekretær.

Les mer om lindrende behandling

Hva vi kan hjelpe deg med:

 • Symptomer og plager
 • Relasjoner og følelser
 • Sorg
 • Aktivitet og hvile
 • Mat og kosthold
 • Økonomi
 • Arbeidsforhold og jobb
 • Rettigheter
 • Forsikring
 • Testament
 • Behandlingshjelpemidler

Palliativt team

Vi kan hjelpe der det er behov, på sykehus, hjemme hos deg eller på det lokale sykehjemmet. Sammen med deg, dine pårørende og kommunehelsetjenesten legger vi en plan for hvordan videre behandling og oppfølging skal foregå. Vi deltar også på nettverksmøter og samarbeidsmøter. Det er nødvendig med henvisning fra lege.

Palliativ sengepost

Vi har en egen sengepost for pasienter med behov for spesialisert palliasjon. For innleggelse på sengeposten er det nødvendig med henvisning fra lege.

Innleggelser på palliativ sengepost skal være målrettede og planlagte. Hensikten med innleggelse hos oss er å lindre plagsomme symptomer, bidra til trygghet, mestring og god livskvalitet i samarbeid med deg og dine pårørende. Opphold ved sengeposten er for avgrensete perioder. Vi planlegger utskrivelse  i nært samarbeid med helsepersonell i kommunehelsetjenesten.

For helsepersonell

Palliativt senter tilbyr råd og veiledning,  og samarbeider med helsepersonell ved sykehus og i kommunene i Helse Stavanger. Vi bidrar også til forskning, fagutvikling, nettverksarbeid og med undervisning.

Pasientforløp i palliasjon (EQS) 

Henvisning og vurdering

 • Palliativ sengepost: Telefon: 51 51 89 23 / 482 49 752.
 • Palliativt team ukedager kl. 08:00-15:00: 51 51 89 01.

Vaktordning for leger ved Palliativt senter

Tilstedevakt hverdager kl. 16:00-17:00, lørdag og søndag kl. 10:00-12:00.

Prosedyrer og skjema (EQS) 


 

Kontaktinformasjon

Oppmøtested
Kreftbygget, U etasje. Benytt inngang 9.
Telefon
Mobilt palliativt team: 51 51 89 01 (hverdager kl. 08 -15) | Palliativ sengepost 1K: 51 51 89 23 (hele døgnet)
E-post
Postadresse
Postboks 8100, 4068 Stavanger
Kreftbygget
Besøksadresse
Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 8, 4011 Stavanger(Kart)

Buss

​Det er flere busstopp langs med sykehusets område, både i Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate, Fylkeslege Ebbells gate og Ullandhaugveien.
Ved hovedinngangen, inngang 2, inngang 6 og i hovedinngangen ved Psykiatrisk divisjon står det sanntidsskjermer der du kan se når bussene kommer og går.

Kart

Parkering Våland

Parkeringshus
Parkeringshuset ligger under St. Svithun Hotell, og har 349 parkeringsplasser. Disse er forbeholdt besøkende til Stavanger universitetssjukehus og hotellet.

Du finner også parkeringsplasser for besøkende på sykehusområdet. Når du parkerer må du trekke parkeringsplapp og betale på forhånd. Ved avreise før antatt parkeringstid kan du trekke kortet for å avslutte parkeringen.

Husk å beregne nok parkeringstid. Det kan være noe ventetid ved sykehuset.

Korttidsparkering
Det er mulighet for korttidsparkering ved hovedinngangen (max 15 min). ​

Parkering for bevegelseshemmede
Utenfor hovedinngangen (inngang 1) er det fire parkeringsplasser som er forbeholdt bevegelseshemmede.

​Parkering for langtidspårørende
Pårørende må betale full parkeringsavgift de tre første døgnene, deretter vil du kunne å kjøpe parkeringstillatelse til redusert pris.

Ladestasjon for el-bil
Besøkende med el-bil parkerer i parkeringshuset under pasienthotellet, og betaler​ som vanlige gjester.

Les mer om parkering

Taxi

Ikke langt fra hovedinngangen finner du en taxiholdeplass, der det som regel står ledige biler. Dersom det trengs, er våre ansatte i resepsjonen tilgjengelige 24 timer i døgnet og kan bestille taxi til deg.

Tog

​Våland
Nærmeste togstasjon er Paradis stasjon. Denne ligger om lag én kilometer fra hovedbygget.

Seksjon rehabilitering Eigersund og Dalane DPS
Seksjon rehabilitering Eigersund og Dalane DPS ligger om lag en times kjøring fra Stavanger. Nærmeste togstasjon er Egersund stasjon. Fra sentrum kan du ta buss eller drosje.

Se Kolumbus eller nettbuss for ruter og rutetider.

Praktisk informasjon

​Koronavirus: Timeavtale eller på besøk hos oss?

Vi har besøkskontroll på sykehuset. Dette gjør vi for å redusere risikoen for smitte blant pasienter og helsepersonell.

Les mer om hvordan du går frem hvis du har timeavtale eller skal på besøk hos oss.

Henvisning

For innleggelse på sengeposten er det nødvendig med henvisning fra lege. Henvisningen sendes til Palliativt senter. Innleggelser på palliativ sengepost skal være målrettede og planlagte.

Innleggelse på sengepost

​Sengeposten har fire senger tilknyttet onkologisk sengepost 1K, ved avdeling for blod- og kreftsykdommer. Alle våre pasientrom er enerom med TV, kjøleskap og internettilgang.

 

Internett/wifi

​Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende. ​​Se etter gjest.ihelse.net på din mobil eller datamaskin.

Passord på SMS

Du som ønsker å bruke internett blir bedt om å legge inn mobilnummeret ditt. Du trenger ikke oppgi andre opplysninger enn det. Brukernavn og passord får du tilsendt som en tekstmelding.

Tilgangen du får til internett varer i 24 dager før du trenger å be om nytt brukernavn og passord.

Årsaken til innlogging er krav til sikkerhet i sykehusnettverket og er samme type løsning som finnes på flyplasser og​ hotell.

Mattilbud

​Som pasient vil du få matservering på avdelingen du ligger på. Ligger du på pasienthotellet serveres måltidene i hotellets restaurant rett ved hovedinngangen.

 I tillegg kan du kjøpe alt fra dagens middag til småretter, bakvarer og kioskvarer på sykehuset. Kiosken Lyst har døgnåpent og har det meste av det du trenger når du er på sykehuset.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​Matservering på avdelingen

Det serveres fire måltider på avdelingene (frokost, tidlig middag, kvelds og senkvelds). Serveringstidene er satt innenfor faste tidsrammer, og menyen varierer fra uke til uke. Matserveringen gjelder innlagte pasienter. Pårørende og besøk​ende kan benytte kantinen, kiosken eller kafèen​​​. Kjøkkenet tilbyr tilrettelagt kost i henhold til matintoleranser og allergier samt halal- og vegetarhensyn. Kjøkkenet har også en barnemeny.

Flere avdelinger tilbyr matservering i dagligstuen, med buffét-servering. Hvis du av helsemessige grunner ikke kan komme til dagligstuen, får du servert maten på rommet.

Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød ved St.Svithun hotell (vegg i vegg med sykehuset) serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Kantinen Mattorget

På Mattorget kan du kjøpe varm mat, bakevarer, kaker, pålegg, frukt og drikke. Kantinen har også en variert og innholdsrik salatbar. Kantinen er åpen for alle medarbeidere, pasienter, pårørende og gjester. Du kan betale med både kort og kontant.

Mandag - fredag: 08.30 - 16.30
Lørdag: 10.00 - 16.00
Søndag og helligdager: 11.00 - 16.00 ​

Ved Psykiatrisk divisjon på Våland kan du kjøpe lunsj på Café Latte(r). De selger påsmurt, varme måltider og har salatbar. Café Latte(r) har åpent hverdager 10.00 - 13.50​.

Kiosken Lyst

Om du er ute etter et sted å få noe å bite i, lese på, eller sitte ved, så har LYST et godt utvalg av drikker, påsmurte brødvarer og varmretter. I tillegg selger de små gaver, frimerker og telekort, egenpleieprodukter, bøker, blader og blomster. 

Butikken er åpen hele døgnet.

​Cafè Morgenrød

Cafè Morgenrød ved St.Svithun hotell (vegg i vegg med sykehuset) serverer frokost, lunsj og middag. Du kan også bestille varmmat, desserter og kaffe fra menyen. «Dagens meny» endres fra dag til dag, med både lunjsretter og middagsretter. Morgenrød har også glutenfrie alternativ.

Åpningstid: 11.30-21.00

Snacksautomater

På sykehuset finnes automater der du kan kjøpe drikke og enkle matvarer hele døgnet.​​

Pårørende

Pårørende er en viktig ressurs i behandlingen og omsorgen for sine nære, men kan også ha behov for støtte og hjelp til å mestre sin egen livssituasjon.

Les mer om pårørendes rettigheter og ressurser for deg som er pårørende.

Fant du det du lette etter?