Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Visuell guide for Røntgen Hillevåg

En visuell guide er en bildeserie med tekst som beskriver hvordan et bygg eller et område ser ut. Den kan også forklare en hendelse eller en situasjon. Guidene kan være en støtte for deg som har behov for å forberede deg før en time hos oss. Den visuelle guiden kommer i tillegg til informasjonen du får i innkallingsbrevet, og informasjon du finner på andre sider på sus.no.

1.

Bilde av vei, bygninger og veikryss.
Når du kommer kjørende opp Torgveien, vil du se Kilden kjøpesenter på venstre side.

Den svarte pilen på bildet viser hvor du kjører inn for å parkere i parkeringshallen. 

Den hvite pilen på bildet viser hvor du kjører inn dersom du har behov for å sette av pasienten ved inngangsdøren til Røntgen Hillevåg, eller vil parkere bak øyepoliklinikken.

2.

Kart som henger på en vegg utendørs.
I krysset som fører inn til parkeringshallen, finner du et kart med oversikt over byggene og parkeringsmuligheter. Det er parkeringshall i dagkirurgibygget som ligger rett ved siden av Røntgen Hillevåg, og på baksiden av Øyepoliklinikken.

Alle parkeringsplassene krever betaling. 

3.

Bilde av bygninger i et kryss.
Her kjører du inn dersom du følger en pasient til røntgen, eller du ønsker å parkere bak øyepoliklinikken.

4.

Bilde av et bygg med inngang til parkeringshus.
Dette er parkeringshallen i dagkirurgibygget. Inngangen til Røntgen Hillevåg er lokalisert bak dette bygget.  

5.

Bilde av parkeringsplass mellom to bygg.
Her er parkeringsplassene på baksiden av Torgveien B.  

6.

Bilde av inngang i et bygg med vinduer.
Her er inngangen til Røntgen Hillevåg, Torgveien 25B. Du møter først en blå dør som åpner seg automatisk. Videre kommer du til en gang der det er handikaptoaletter tilgjengelig på høyre side. Fortsett rett frem gjennom en glassdør for å komme inn til ventesonen.  

7.

Bilde av venterom med sittegrupper.
Dette er ventesonen for Røntgen Hillevåg. Her registrerer du ankomsten din via en SMS som du får på mobil. Hvis du ikke har mottatt SMS, eller får andre utfordringer med registreringen, kan du gi beskjed til helsesekretæren i ekspedisjonen.

Ekspedisjonen vil være på din høyre side når du kommer inn i ventesonen. Det er også en dispenser med kaldt vann for drikke, og tilgang til håndsprit. Du blir hentet av radiografen eller helsesekretæren når det er din tur.  

Labene våre

MR

Bilde av dører i en gang.
Radiografen følger deg inn til MR-laben.

Du får bytte tøy inne på omkledningsrommet dersom dette er nødvendig. Omkledningsrommet er utstyrt med stol, speil og skohorn. Verdisaker kan du låse inn i et skap like ved. 
Bilde av MR-maskin.

Dette er MR-maskinen vår. Når bildene tas, ligger du på benken som blir kjørt inn i tunnelen. Tunnelen er alltid åpen i begge ender.

MR-maskinen vil lage kraftige bankelyder mens undersøkelsen pågår. Du kan derfor få hørselsvern og ørepropper som demper lydene. Du får også tilbud om å lytte på musikk eller radio, hvis du ønsker det.

Periodene med lyd varer fra cirka 1 til 5 minutter om gangen. Undersøkelsestiden varer fra 15 til 60 minutter, alt etter hvilken undersøkelse du skal ha.

For å få gode bilder, er det viktig at du ligger stille mens bildene blir tatt.
Noen undersøkelser tar vi med kontrastvæske. Da vil radiografen sette en venekanyle (tynt plastrør) i armen eller i hånden din før undersøkelsen starter.

Du får en alarmknapp i hånden som du kan bruke til å kontakte radiografen dersom du skulle ha behov for det mens undersøkelsen pågår. Radiografen har også kontakt med deg via kamera og mikrofon.

Røntgen

Bilde av røntgenlab.

Dette er en av røntgenlabene våre. Alle røntgenlabene har låsbare omkledningsrom med stol, speil og skohorn.

For at røntgenbildene skal bli best mulig kan det være at du må fjerne smykker, klokker og noe tøy, dersom dette ligger i området som skal avbildes. På denne laben kan vi ta bilder både mens du ligger, sitter eller står. Røntgenapparatet stilles inn i ulike posisjoner alt etter hva det skal tas bilde av.

For å få gode bilder er det viktig at kroppsdelen du skal ha bilde av er i riktig posisjon. Radiografen vil bruke tid på å forklare og posisjonere deg riktig.

Radiografen må ha på seg blyfrakk og blykrage dersom han/hun må stå i rommet sammen med deg under billedtakingen. Dette er fordi radiografen får stråling hver dag gjennom hele karrieren sin, og må være ekstra varsom for å unngå unødvendig stråleeksponering. Beskyttelsen med blyfrakk og halskrage sikrer at radiografen kan utføre jobben sin på en trygg måte.

I det røntgenbildet bildet blir tatt kan du høre en summing og et pip fra røntgenapparatet. 

Ultralyd

Bilde av ultralydlab.
Dette er ultralyd-laben vår. Her blir undersøkelsen utført av en radiolog, mens helsesekretær assisterer. 

Lyset dempes når radiologen utfører undersøkelsen slik at det er lettere å se bildene på skjermen.

Radiologen vil føre en ultralydprobe sammen med ultralydgelè, over området som skal undersøkes. Gelèn kan føles noe kald, og noen ganger må radiologen legge litt trykk på proben mot kroppen din for å få gode bilder. Du vil få håndkle til å tørke bort ultralydgelèn før du går hjem.

På ultralydlaben kan det tas både bildeundersøkelser og settes kortisonsprøyter i og rundt ledd. Dersom du har fått kortisonsprøyte må du vente 20 minutter etter undersøkelsen før du kan dra hjem. Ultralydapparatet lager ingen lyd.  
Sist oppdatert 03.10.2024